#gastro

Piletina u bešamelu očarat će svakog tko je proba

Ovo jelo očarat će svakog tko ga proba. Piletina u bešamel umaku

Sastojci:

Kilogram pilećih prsa ili filea

200 grama naribanog sira

500 ml mlijeka

maslac

brašno

200 ml vrhnja

Priprema:

Piletinu narezati na kocke, posoliti, popapriti, dodati malo
curryja i senfa (ako želite), pa je propržiti.

U rastopljen maslac (dvije veće kocke) dodati brašno i popržiti
ga dok ne dobije smeđu boju, a potom dodati mlijeko i miješati na
laganoj vatri dok se ne zgusne. Potom skinuti s vatre, dodati
vrhnje i 100 gr naribanog sira.

U vatrostalnu posudu staviti piletinu i preliti bešamel umakom.
Potom posuti sa još 100 gr naribanog sira. Ako volite, odozgo
možete dodati i malo bijelog luka u prahu i sušenog vlasca ili
peršina.

Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Dobar tek!

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest