
Ovo jelo očarat će svakog tko ga proba. Piletina u bešamel umaku
Sastojci:
Kilogram pilećih prsa ili filea
200 grama naribanog sira
500 ml mlijeka
maslac
brašno
200 ml vrhnja
Priprema:
Piletinu narezati na kocke, posoliti, popapriti, dodati malo
curryja i senfa (ako želite), pa je propržiti.
U rastopljen maslac (dvije veće kocke) dodati brašno i popržiti
ga dok ne dobije smeđu boju, a potom dodati mlijeko i miješati na
laganoj vatri dok se ne zgusne. Potom skinuti s vatre, dodati
vrhnje i 100 gr naribanog sira.
U vatrostalnu posudu staviti piletinu i preliti bešamel umakom.
Potom posuti sa još 100 gr naribanog sira. Ako volite, odozgo
možete dodati i malo bijelog luka u prahu i sušenog vlasca ili
peršina.
Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Dobar tek!