#recepti

Recept za klasični nedjeljni ručak: pečeno pile s aromatiziranom mješavinom začina

Uz pile ispecite krumpire ili skuhajte mlince.

Klasičan nedjeljni ručak koji vole i djeca i odrasli, i s kojim
ne možete pogriješiti je pečeno pile. Ovog puta aromatizirajte ga
mješavinom maslaca i začina, te pecite na rešetki – ispast će
savršeno. Uz njega možete ispeći krumpire ili skuhati mlince te
poslužiti zelenu salatu.

SASTOJCI

  • Pile (do 2 kg težine)
  • 2 žličice soli
  • 2 žlice omekšalog maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žlica svježeg kopra
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 grančice timijana

PRIPREMA

  1. Prvo ugrijte pećnicu na 200°C.
  2. Zatim obložite lim aluminijskom folijom i gore stavite
    rešetku.
  3. U omekšali maslac dodajte sitno sjeckani češnjak, ružmarin,
    timijan, peršin i kopar, a zatim tu smjesu utrljajte rukama na
    očišćeno pile koje ste prethodno posolili i poparili izvana i
    iznutra. Zavežite pileće noge špagom i stavite ga na rešetku.
  4. Začinjeno pile pecite 60 – 80 minuta. Prije serviranja
    pustite da odstoji 10 minuta.
Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest