
Uz pile ispecite krumpire ili skuhajte mlince.
Klasičan nedjeljni ručak koji vole i djeca i odrasli, i s kojim
ne možete pogriješiti je pečeno pile. Ovog puta aromatizirajte ga
mješavinom maslaca i začina, te pecite na rešetki – ispast će
savršeno. Uz njega možete ispeći krumpire ili skuhati mlince te
poslužiti zelenu salatu.
SASTOJCI
- Pile (do 2 kg težine)
- 2 žličice soli
- 2 žlice omekšalog maslaca
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- 1 žlica svježeg kopra
- 1 grančica ružmarina
- 2 grančice timijana
PRIPREMA
- Prvo ugrijte pećnicu na 200°C.
- Zatim obložite lim aluminijskom folijom i gore stavite
rešetku. - U omekšali maslac dodajte sitno sjeckani češnjak, ružmarin,
timijan, peršin i kopar, a zatim tu smjesu utrljajte rukama na
očišćeno pile koje ste prethodno posolili i poparili izvana i
iznutra. Zavežite pileće noge špagom i stavite ga na rešetku. - Začinjeno pile pecite 60 – 80 minuta. Prije serviranja
pustite da odstoji 10 minuta.



