
Iako je ovo jelo brzo i jednostavno, neke stvari ljudi često krivo rade.
Kombinacija proteina i masti, jednostavna i brza priprema,
hranjiv obrok i dugotrajan osjećaj sitosti – ovako najbolje
možemo opisati jaja. U kojem god obliku ih pripremali, znajte da
unosite kvalitetnu namirnicu. Priprema je zaista jednostavna, ali
ponekad ni ovo jelo ljudima ne uspije. Moguće je da radite neku
pogrešku, a da toga niste ni svjesni. Donosimo nekoliko savjeta i
trikova kojima se trebate poslužiti ako želite da vam kajgana baš
svaki put ispadne savršeno.
Koristite tavu od lijevanog željeza
Nikada nemojte koristiti ovakvu tavu kada pripremate kajganu.
Jaja će se zalijepiti i nećete ih moći promiješati, a kamoli
izvaditi iz na tanjur bez mučenja. Koristite tavu koja se ne
lijepi i izbjegnite dugotrajno ribanje četkom za pranje suđa,
prenosi Mashed.
Pripremate kajganu na jakoj vatri
Jako su brzo gotova, ali ne bi ih trebalo pripremati na jakoj
vatri. Nećete uštedjeti na vremenu, tako da slobodno zagrijte
tavu na srednjoj vatri i onda tek dodajte jaja. Skuhat će se
ravnomjerno.
Mutite jaja u tavi
Ni ovom metodom nećete dobiti na vremenu. Zaboravite na
razbijanje jaja direktno u tavu. Uzmite malu zdjelu ili tanjur,
umutite ih vilicom ili pjenjačom, začinite i u tavu dodajte nakon
što se zagrijala.
Ostavite ih u tavi predugo
Kada ste jednom isključili vatru, jaja nikako nemojte ostavljati
još u tavi. Ona brzo mijenjaju svoj oblik i dovoljna im je mala
količina topline da se promijene. Kako biste izbjegli da budu
suha i tvrda, izvadite ih iz tave odmah. Ako ih ne planirate
odmah pojesti, obavezno prekrijte aluminijskom folijom.



