Ukusno, a zdravo

Lagana, a hranjiva večera: keto pita od tikvica i slanine

Dobrih ideja za večeru nikad dosta.

Ova “pita” je lagana, ukusna, jednostavna za pripremu, a odgovara
principima low-carb i keto dijete. Tijekom pripreme jedino
pripazite da tikvice ocijedite od viška tekućine, o tome će
ovisiti uspješnost pripreme.

Dobar tek!

SASTOJCI

  • 2 tikvice
  • 150 g kremastog posnog sira (bez imalo sirutke)
  • 60 g pancete
  • 50 g mini rajčica
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 jaje + 1 žumanjak
  • Svježi bosiljak
  • Himalajska sol, papar

PRIPREMA

  • Tikvice naribati na najsitniji ribež te staviti u cjediljku
    da se sav višak tekućine ocijedi. Zatim ih u potpunosti ocijediti
    čvrsto pritiščući dio po dio između dlanova. Možete si pripomoći
    i papirnatim ručnicima. Pećnicu ugrijati na  190°C.
  • Pancetu izrezati na tanje komadiće, a mini rajčice na manje
    kriškice. Staviti sve u zdjelu te dodati dobro ocijeđene tikvice,
    posni sir, također u potpunosti ocijeđen od sirutke ako je ima,
    razmućena jaja, prašak za pecivo te sol i papar. Također dodati
    natrgane listiće bosiljka te sve dobro izmiješati.
  • Smjesu prebaciti u silikonski kalup za pitu promjera 18-20
    cm, pa peći oko 30-40 minuta u ugrijanoj pećnici, dok površina ne
    postane lagano zlaćana.
  • Ohladiti na sobnoj temperaturi potpuno pa rezati na kriške.
    Poslužiti po želji s kriškom prepečene slanine, malo grčkog
    jogurta, rikulom i cherry rajčicama.
Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest