U slast!

Ostalo vam je mesa od nedjeljnog ručka? Nema problema, samo ga pravilno podgrijte

Slavko Midzor/PIXSELL

Pripremili ste pohano meso za ručak, ali dosta toga je ostalo? Bez brige, možete ga jesti u nekoliko narednih dana, ali i podgrijati za večeru - ako se poslužite ovim savjetima.

Kada ostane hrane od ručka, pogotovo ako je u pitanju neko meso –
i to pohano – mnogi se vesele tim ostacima u kojima onda uživaju
u večernjim satima, ispred televizora. Ipak, jesti hladno pohano
meso i nije neki užitak, ali postoji određena metoda kojom ga
možete podgrijati kako bi ono bilo sočno i hrskavo kao i nakon
prženja.

Kako prenosi Parade.com, najbolje bi bilo staviti meso u
hladnjak, a pojesti ga možete u iduća 3 do 4 dana. Možete ga
zamotati u aluminijsku foliju ili spremiti u plastičnu posudu.

Izvadite meso barem 30 minuta prije podgrijavanja kako bi se ono
opustilo na sobnoj temperaturi. Kada ste došli do koraka
podgrijavanja, najbolje bi bilo postaviti meso u veliku posudu za
pečenje (ovisno o količini, naravno) kako bi bilo razdvojeno i
podgrijati u pećnici – u mikrovalnoj nećete moći postići
hrskavost.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest