
Jutro započnite palačinkama s grčkim jogurtom, limunom i makom.
Ove slasne palačinke nisu suhe kao što je to ponekad slučaj sa
sličnim verzijama, ali i uz njih dodatno možete poslužiti kuglicu
sladoleda, možete ih preliti javorovim sirupom ili medom kako bi
ih dodatno zasladila.
Kada je u pitanju jogurt, možete koristiti obični, ali i onaj
grčki, dok mak možete zamijeniti chia sjemenkama. Na koju god
kombinaciju se odlučite, sigurni smo da će vas se svidjeti jer s
palačinkama se ne možete pogriješiti!
SASTOJCI
- 250 g brašna
- 50 g šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 2 žlice maka
- 250 g grčkog jogurta
- 250 ml mlijeka
- 60 g maslaca, rastopljenog i lagano ohlađenog
- 2 velika jaja
- sok i korica jednog limuna (1 žlica korice, 3 žlice soka)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
PRIPREMA
- Otopite maslac u mikrovalnoj pećnici, a zatim ga ostavite da
se ohladi. - U velik zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo,
sodu bikarbonu, sol i mak. Stavite na stranu. - U drugoj zdjeli umutite jogurt, mlijeko, maslac, jaja,
limunovu koricu i sok te ekstrakt vanilije. - Dodajte zatim vlažne sastojke u suhe i dobro ih promiješajte.
Tijesto mora biti gusto. - Zagrij tavu na srednje jakoj vatri. Premaži ju velikodušno
maslacem. Dodaj dovoljno tijesta za manje američke palačinke.
Peci otprilike minutu, do trenutka kada ćeš će moći okrenuti bez
da se razlije. Zatim preokreni i zapeci drugu stranu. Ponavljaj
postupak sve dok imaš tijesta. - Palačinke posluži tople – uz dodatke po želji. Ovih dana
preporučujemo med.



