Prehrana i zdravlje

Ukusni čokoladni kolačići sa slanutkom

Thinkstock

I to bez brašna.

Slanutak je super jer ima neutralan okus, a kremastu strukturu pa
se savršeno uklapa u niz slatkih recepata.

SASTOJCI

  • 1 limenka slanutka (400g)
  • 120 g maslaca od kikirikija
  • 3 žlice meda ili javorovog sirupa
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 50 g čokoladnih kapljica ili nasjeckane što tamnije čokolade

PRIPREMA

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a u protvan stavite papir za
pečenje.

Sve sastojke osim čokolade ubacite u blender i izblendajte dok ne
dobijete jednoličnu kremastu smjesu. Potom žlicom ili rukama
umiješajte čokoladne kapljice, tako da ostanu cjelovite.

Žlicom vadite dio po dio smjese pa ga stavljajte na papir za
pečenje. Ukoliko je potrebno dlanovima malo oblikujte keksiće.

Pecite 20-25 minuta. Kako biste provjerili jesu li kolačići
pečeni, probodite ih čačkalicom: ako je čačkalica suha, keksići
su gotovi.

Pazite da se ne prepeku jer će biti presuhi.

Izvadite iz pećnice, ostavite 20-ak minuta da se ohlade pa jedite
ili spremite u posudu, da se ne suše već da zadrže sočnost.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest