
Jedini problem je - dočekati da se ohladi!
Ovaj brownie koji se ne peče nego se blenda i gotov je začas,
idealan je kao zdravi desert, a još bolji kao preworkout – bogat
je energijom ali ima i kofeina koji je poznat kao stimulans.
Probajte, nećete se razočarati.
SASTOJCI
- 170 g badema
- 230 g ocijeđenih datulja (prethodno namočenih preko noći ili
barem par sati) - 20 g kakaa u prahu
- 120 g maslaca od badema
- 1/2 žličice arome vanilije
- 3 žlice espressa ili jake kave
- Mali prstohvat soli
PRIPREMA
- Datulje namočite u mlaku vodu večer prije ili par sati prije
pripreme ovog deserta. Zatim ih ocijedite i izvažite 230 g. - Bademe sameljite u jakom kuhinjskom blenderu, tako da
dobijete brašnastu teksturu. Zatim dodajte ocijeđene datulje,
maslac od badema, kavu, aromu vaniije, prstohvat soli i kakao. - Sve dobro izblendajte u kompaktnu smjesu, dok se ne poveže
(par puta zaustavite blender i sastružite sadržaj prema
oštricama, ukoliko je potrebno da bi se sve bolje povezalo). - Smjesu raširite na silikonski lim ili lim obložen papirom za
pečenje veličine oko 20×15 cm. Poravnajte površinu te stavite na
tri sata u zamrzivač da se brownie stisne. - Pola sata prije posluživanja, stavite kolač u hladnjak.
Režite kocke veličine po želji te poslužite uz kavu i uživajte.
Poželjno držati u zamrzivaču do posluživanja jer se na sobnoj
temperaturi brzo otopi tj. razmekša.



