
Krumpir pripremite kao i inače, uz dodatak jednog novog sastojka.
Nutricionistica, Laura Ford, iz Melbournea na društvenim mrežama
podijelila je svoj trik kako napraviti hrskavi i ukusni pečeni
krumpir uz pomoć jednog neobičnog sastojka – meda, kako prenosi
Daily Mail.
– Ovaj pečeni krumpir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena
ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga
nećete moći prestati jesti – napisala je Laura u svojoj objavi.
SASTOJCI
- 2 kg crvenog krumpira
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 50 g maslaca
- Višenamjenski začin
- Sol i papar
- 1 – 2 žlice meda, Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru
PRIPREMA
- Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir. Krumpir kuhajte 4-5
minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. - Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
Celzijusa. - Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje
i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi. - Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem. Začinite
višenamjenskim začinima, solju i paprom. Pazite da se krumpir
ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa. - Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30
minuta dok ne postane hrskav. - Prelijte med preko krumpira dok je vruć i ukrasite svježom
majčinom dušicom.



