Tajna je u medu

Recept za ukusan i uvijek hrskav pečeni krumpir

Thinkstock

Krumpir pripremite kao i inače, uz dodatak jednog novog sastojka.

Nutricionistica, Laura Ford, iz Melbournea na društvenim mrežama
podijelila je svoj trik kako napraviti hrskavi i ukusni pečeni
krumpir uz pomoć jednog neobičnog sastojka – meda, kako prenosi
Daily Mail.

– Ovaj pečeni krumpir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena
ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga
nećete moći prestati jesti – napisala je Laura u svojoj objavi.

SASTOJCI

  • 2 kg crvenog krumpira
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 50 g maslaca
  • Višenamjenski začin
  • Sol i papar
  • 1 – 2 žlice meda, Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru

PRIPREMA

  • Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir. Krumpir kuhajte 4-5
    minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.
  • Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
    Celzijusa.
  • Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje
    i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi.
  • Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem. Začinite
    višenamjenskim začinima, solju i paprom. Pazite da se krumpir
    ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.
  • Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30
    minuta dok ne postane hrskav.
  • Prelijte med preko krumpira dok je vruć i ukrasite svježom
    majčinom dušicom.
Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest