
Jesen nam je stigla, a s njom i jedna jesenska namirnica, poznata pod nazivom kraljica jeseni. Hokaido tikva, namirnica je koja se koristi u slanim jelima, ali sve češće postaju poznata i slatka jela.
Slatka jela s hokaido tikvom rade se od pirea koji kolač čini
iznimno sočnim i ukusnim.
Vjerujemo da će vas ovaj recept oduševiti kao i nas.
Sastojci:
- 5 jaja
- 500 g pirea od hokaido tikve
- 50 g kokosovog ulja
- 80 ml bademovog mlijeka
- 2 žlice brezinog šećera
- 200 g mljevenih lješnjaka
- 60 g whey proteina (okus vanilija)
- 1,5 žlica kakaa u prahu
- pola praška za pecivo
Priprema:
- Hokaido tikvu narežite, dodajte malo cimeta i stavite peći
(neočišćenu) na 200 stupnjeva cca 25 min. - Kad je gotova, ostavite da se malo ohladi i očistite od kore
i koštica, očišćenu bundevu smiksajste štapnim mikserom u pire. - Umutite snijeg od bjelanjaka, žumanjke umutite s brezinim
šećerom i kokosovim uljem, zatim dodajte bademovo mlijeko i pire
od hokaido tikve. - Sve umutite mikserom i dodajte suhe sastojke (koje ste
prethodno skupa pomiješali), zatim dodajte snijeg od bjelanjaka,
i špatulom ručno lagano umiješajte, smjesu prelijte u uski kalup
obložen papirom za pečenje, pospite listićima badema i pecite 30
minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.



