Nije to samo kupus i meso, pa zamotaj...

Uz ove savjete sarma će vam ispasti baš kao bakina – savršena

Kuharice i internet prepuni su najboljih recepata za sarmu, a mi vam donosimo nekoliko savjeta kako da uvijek ispadne – fantastična

Kupus je jedan od najvažnijih dijelova sarme. Nije svaki kupus za
sarmu. Odaberite svježi koji ćete sami ukiseliti, imat će poseban
okus. Ako za to nemate mogućnosti, kupite radije na tržnici
domaći nego onaj vakuumirani.

Naravno, važno je i meso! Neki kuhari kažu da se treba koristiti
samo svinjetina, a drugi će preporučiti mješavinu svinjetine i
junetine. Bilo bi dobro izmiješati dijelove svinjske plećke i
vrata.

U loncu treba biti i malo dimljenog mesa koji će mesu dati okus i
aromu. Ne zaboravite sarmu krčkati na slaboj vatri dva do tri
sata, tako će biti najbolja!

Rižu nije potrebno kuhati nego je samo nekoliko minuta potopiti u
vodu.Sarmu u lonac treba slagati okomito, a ne vodoravno. Lakše
ćete je vaditi kad bude skuhana, a tako se sarma neće odmotavati
ni okretati.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest