
Danas je dan za tanjur tople, kremaste i utješne juhe od brokule i sira...
Tmurni i magloviti dani rijetko su inspirativni, ali ih lako
možete popraviti dobrim (i brzim) obrokom. U kategoriju
prikladnog comfort fooda spada i ova juha od brokule s hrpom
cheddara. Sjeckanje i kuhanje će vam oduzeti manje od sat
vremena, a sastojci su dovoljni za četiri serviranja. Obavezno
tostirajte i nekoliko šnita kruha, premažite ga češnjakom i
poslužite uz juhu. Dobar tek!
SASTOJCI
- 4 žlice maslaca
- 1 manji luk
- 30 g brašna
- 700 ml pilećeg temeljca
- 1 veća glavica brokule
- 1 velika mrkva
- 400 ml mlijeka
- 350 g naribanog cheddara
- Sol, papar
PRIPREMA
- Otopite maslac, ubacite sitno nasjeckani luk pa ga pirjajte
nekoliko minuta. Umiješajte brašno, energično promiješajte pa
ulijte temeljac. Posolite i popaprite. - Brokulu narežite na male komadiće, naribajte mrkvu pa ubacite
u temeljac. Pričekajte da zakuha, smanjite vatru i pustite da
krčka 20-ak minuta. - Nakon što povrće omekša, dodajte mlijeko, pustite da zakuha
pa umiješajte i cheddar. Kratko kuhajte, isprobajte i po potrebi
dodatno začinite.



