
Irska kava rješenje je za hladna i nervozna popodneva, ali i jutra. Ako je ove godine još niste pili – krajnje je vrijeme.
Priprema originalne verzije, koja je navodno osmišljena za
moreplovce u mjestu Foynes tijekom hladnog zimskog dana, zapravo
je vrlo jednostavna. Od kuhinjske će ti opreme trebati mikser,
staklena šalica i žličica, ali i malo prakse.
Kako bi tvoja irska kava bila savršena, obrati pažnju na pripremu
vrhnja. Samo ga lagano izmiksaj i stavi u hladnjak do trenutka
serviranja. Kako ne bi došlo do miješanja kave i vrhnja, lagano
ga prelij u šalicu preko tople žlice.
SASTOJCI
- 180 ml kave
- 3 žličice smeđeg šećera
- 45 ml irskog whiskeyja
- Slatko vrhnje
PRIPREMA
- Šećer otopi na laganoj vatri sa žlicom vode. Kada smjesa
postane gušća, prelij je u whiskey. - Ulij pripremljenu smjesu u šalice, a zatim ulij kavu.
Izmiksaj vrhnje, ali ne čvrsto. - Lagano ga izlij u kavu uz pomoć tople žlice.



