
Tople, kuhane jabuke, prekrivene cimetom i ostalim začinima lako je napraviti, a rezultat je fantastičan desert ili čak doručak!
“Manje je više”, glasi poznata krilatica s kojom se mnogi od nas
slažu. Upravo ona idealno se slaže i s receptom u nastavku.
Jednostavni sastojci, jabuka, cimet i grčki jogurt, dovoljni su
za pripremu ovog deserta.
Po želji, možete ih upotpuniti dodatnim začinima ili čak s
domaćom granolom ili zobenim pahuljicama. Osim što će one
omogućiti hrskaviju teksturu, desert će zbog njih postati i nešto
zasitniji, a oni koji ujutro vole slatko možda ga odluče
pripremiti i za doručak. Također, po želji možete dodati i drugo
voće kako bi upotpunila slatki okus.
Od navedenih sastojaka dobit ćete dovoljno smjese za četiri
slasne porcije u kojima ćete, sigurni smo, uživati.
SASTOJCI
- 2 jabuke, narezane na kockice
- 1/4 žlice cimeta
- 1 žličica smeđeg šećera, po želji
- 1/8 žličice muškatnog oraščića, po želji
- 1/4 žličice kardamoma, po želji
- 1/2 maslaca ili kokosove masti
- 1/4 šalice ili 50 mL vode
- 2 žličice ekstrakta vanilije, po želji
- 500 g grčkog jogurta
PRIPREMA
- Pomiješaj nasjeckane jabuke, šećer, cimet, muškatni oraščić i
kardamom u velikoj posudi i pomiješaj tako da komadići jabuke
budu začinjeni sa svih strana. - Zagrij veliku tavu na srednje jakoj vatri. U tavu dodaj
maslac i pričekaj da se rastopi. - Dodaj smjesu jabuka i začina u tavu zajedno s vodom i
ekstraktom vanilije. Kuhaj na niskoj temperaturi dok jabuke ne
postanu mekane i većina vode ne ispari. Oko 8 do 10 minuta. - Pomiješaj jabuke s grčkim jogurtom. Po želji dekoriraj ih u
čašu tako da prvo staviš sloj grčkog jogurta, zatim jabuka, i
ponavljaš sve dok imaš smjese. - Po želji također dodaj domaću granolu ili zobene pahuljice za
nešto hrskaviju teksturu.



