
Istraživači su otkrili da je povećavanje unosa određenih vrsta voća i povrća povezano s dugoročnim gubitkom kilograma tijekom četverogodišnjeg razdoblja.
Činjenica je da je ključ uspješnog gubitka kilograma zdrava
prehrana. No, koje od otprilike 3097 poznatih voća i povrća na
planeti su najučinkovitije u gubitku kilograma, posebno kod žena?
Prema metaanalizi studije mršavljenja koju je proveo časopis
Nutrients, postoji odgovor na to pitanje – ovo je pet najčešćih i
najboljih voćki i povrća koje trebate jesti:
Karfiol – za žene od 46 do 51 godine
karfiol je povezan s trajnim gubitkom kilograma tijekom
promatranog četverogodišnjeg razdoblja. Kada su u pitanju žene u
dobi od 33 do 40 godina, ovo povrće je zauzelo treće mjesto.
Karfiol ima razne zdravstvene beneficije, uključujući vitamine C,
B i K.
Tikvice – drugoplasirane u kategoriji
povrća među ženama obje dobne skupine bile su tikvice.
Mahune – mahune su bogate vitaminima (C, K
i A), karotenoidima, antioksidansima i vlaknima te su zauzele
treće mjesto za žene od 46 do 51 godine, iako su na posljednjem
mjestu u prvih 10 vrsta povrća povezanih s gubitkom kilograma za
žene od 33 do 40 godina.
Paprike – nije tajna da vam ljuta paprika
može pomoći da spalite masnoće. Konzumacijom paprika možete
unijeti do tri puta više od dnevne preporučene količine vitamina
C, koji pomaže regulirati hormone stresa u vašem tijelu povezane
sa skladištenjem masnoće na trbuhu.
Celer – puna šalica celera sadrži tek
skromnih 14 kalorija, zato ne čudi što se našao na ovom popisu.



