
Desert uz kavu ili čaj… Isprobajte recept za sočan kolač od maka sa slatko-kiselkastim preljevom od limuna i šećera u prahu!
Smjesa za biskvit:
100 g maka
200 ml mlijeka
3 jaja
200 g šećera
naribana korica 2 manja limuna
svježe cijeđeni sok 1 manjeg limuna
150 ml ulja
200 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
Glazura od limuna:
svježe cijeđeni sok 1 manjeg limuna
cca 7 žlica šećera u prahu
Priprema:
Mlijeko malo zagrijte, prelijte preko maka, promiješajte i
ostavite sastrane dok pripremate ostale sastojke.
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodaje ulje te limunovu
koricu i sok. Dodajte pripremljeni mak, a na kraju lagano
umiješajte brašno kojem ste dodali prašak za pecivo.
Biskvitnu smjesu izlijte u duguljasti kalup za pečenje (10×30
cm). Kalup prije pečenja svakako namastite i pobrašnite.
Kolač pecite 30-35 minuta na temperauti od 180°C.
Ohlađeni kolač premažite glazurom od limuna i šećera u prahu.
Za pripremu glazure limunovom soku dodajte malo po malo šećera u
prahu dok ne dobijete preljev koji je dovoljno tekuć da njime
možete preliti kolač, ali opet dovoljno gust kako neb sav iscurio
sastrane.
Ovaj fini kolač pripremila je naša suradnica Jannette čije
recepte možete pronaći na web stranici Slatki svijet, a
možete je pratiti i na Facebooku, Instagramu, Twitteru…