Desert uz kavu ili čaj

Jednostavni kolač od maka i limuna

Desert uz kavu ili čaj… Isprobajte recept za sočan kolač od maka sa slatko-kiselkastim preljevom od limuna i šećera u prahu!

Smjesa za biskvit:
 100 g maka
 200 ml mlijeka
 3 jaja
 200 g šećera
 naribana korica 2 manja limuna
 svježe cijeđeni sok 1 manjeg limuna
 150 ml ulja
 200 g glatkog brašna
 1/2 praška za pecivo

Glazura od limuna:
svježe cijeđeni sok 1 manjeg limuna
cca 7 žlica šećera u prahu

Priprema:

Mlijeko malo zagrijte, prelijte preko maka, promiješajte i
ostavite sastrane dok pripremate ostale sastojke.

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodaje ulje te limunovu
koricu i sok. Dodajte pripremljeni mak, a na kraju lagano
umiješajte brašno kojem ste dodali prašak za pecivo.

Biskvitnu smjesu izlijte u duguljasti kalup za pečenje (10×30
cm). Kalup prije pečenja svakako namastite i pobrašnite.

Kolač pecite 30-35 minuta na temperauti od 180°C.

Ohlađeni kolač premažite glazurom od limuna i šećera u prahu.

Za pripremu glazure limunovom soku dodajte malo po malo šećera u
prahu dok ne dobijete preljev koji je dovoljno tekuć da njime
možete preliti kolač, ali opet dovoljno gust kako neb sav iscurio
sastrane.

Ovaj fini kolač pripremila je naša suradnica Jannette čije
recepte možete pronaći na web stranici Slatki svijet, a
možete je pratiti i na FacebookuInstagramuTwitteru

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest