
Štrudla s jabukama ukusan je desert, jednako dobar hladan kao i topli!
Sastojci:
500 g kora za savijače (10 kom)
1,2 kg kiselkastih jabuka
4 žlice šećera
2 vanilin šećera
1 žlica cimeta
4 žlice krušnih mrvica
150 g maslaca
Priprema:
Jabuke ogulite, krupno naribajte pa ostavite sastrane neka malo
odstoje i puste svoj sok.
Prije nego što počnete slagati štrudlu, jabuke malo stisnite da
ocijedite višak soka te ih pomiješajte ih sa šećerom, vanilin
šećerom, krušnim mrvicama i cimetom. Ukoliko volite, ubacite i
šaku grožđica koje ste prethodno namočili u rum.
Maslac otopite i ostavite sastrane.
Dvije kore za savijače stavite na radnu površinu jednu na drugu.
Premažite ih otopljenim maslacem i malo pošpricajte s vodom pa
stavite 1/5 nadjeva od jabuka.
Isto ponovite i sa ostatkom kora, i ndjeva od jabuka tako da
ukupno dobijete pet štrudli.
Štrudle posložite jednu do druge u lim za pečenje kojeg ste
prethodno malo nauljili. Premažite štrudlu preostalim
maslacem.
Šrudlu pecite cca 45 minuta na temperaturi od 180°C.