
Kad poželite fini kremasti kolač, sjetite se ovog recepta! Uvjerit ćete se da je ova kombinacija dviju krema od pudinga i sočnog kakao biskvita savršen izbor za mnoge prilike.
Sastojci
Biskvit
6 jaja
110 g šećera
5 žlica kakaa u prahu
100 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
150 ml mlijeka
150 ml ulja
Puding krema od vanilije
850 ml mlijeka
2 praška za puding s okusom vanilije
90 g šećera
1 vanilin šećer
125 g maslaca
Puding krema od čokolade
850 ml mlijeka
2 praška za puding s okusom čokolade
90 g šećera
100 g mliječne čokolade
Priprema
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i izmiksajte ih u čvrsti
snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom. Dodajte kakao,
kratko izmiksajte pa dodajte mlijeko i ulje. Zatim dodajte brašno
i prašak za pecivo pa sve lagano izmiksajte. Na kraju kuhačom
umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Biskvitnu smjesu izlijte u namaščen i pobrašnjen kalup za pečenje
(25×35 cm) i pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180 °C.
Čačkalicom provjerite je i tijesto pečeno.
Za pripremu kreme od vanilije puding skuhajte prema uputama na
pakiranju, zajedno sa šećerom. Maknite s vatre pa dodajte na
kockice izrezan maslac i miješajte dok se ne otopi. Vruću kremu
izlijte preko biskvita.
Čokoladu kremu pripremite na isti način kao i kremu od vanilije,
samo umjesto maslaca u kuhani puding dodajte na kockice
razlomljenu čokoladu. Čokoladnu kremu izlijte preko pudinga od
vanilije.
Kolač prije posluživanja ohladite najprije na sobnoj temperaturi,
a zatim i u hladnjaku.