
Palačinke mogu biti slane i slatke, a mi danas donosimo recept za one punjene šunkom i sirom, a još su ih pohane
Sastojci (8 osoba)
malo soli, šećera
1 l mlijeka
1 dcl mineralne vode
glatko brašno po potrebi
Za punjenje:
1/2 kg šunke za pizzu
30 dag sira gaude
1 čaša kiseloga vrhnja
Za pohanje:
3 jaja
sol
15 dag glatkog brašna
oko 20-30 dag krušnih mrvica
Priprema
1. Smjesu za palačinke možete napraviti i po svom receptu kako
ih inače radite. Ispecite ih i ohladite. Na sredinu palačinke
staviti šnitu šunke, pa je premažite žličicom kiseloga vrhnja,
a gore stavite deblji komad sira. Lijepo rasporedite da cijela
palačinka ima narezak i nadjev te da nije suha.
2. Kod rolanja prvo uvijete krajeve sa strane, pa onda
zarolajte. Tako nadjev prilikom pečenja neće curiti van, a nisu
vam potrebne ni čačkalice. Kad ih zarolate, pohajte ih na
uobičajen način.
3. Pržite ih na vrućem ulju, ne prevrućem da ne izgore izvana.
Ne treba im dugo, tek toliko da se sir unutra rastopi, a
palačinke izvana dobiju hrskavu pohanu koricu. Poslužiti uz
salatu i tartar.



