izbjegavajte ih

Tri pogreške u kuhinji koje nas debljaju

Freepik

Počeli ste kuhati kod kuće, umjesto da jedete vani ili naručujete hranu. To je pohvalno, no treba pripaziti na česte kulinarske pogreške koje većina čini na svom štednjaku, a za rezultat imaju gomilanje kilograma.

Kruh – zamijenili ste bijeli kruh tamnom
varijantom, no to nije dovoljno. Trebali biste umjesto bijelog
ili crnog kruha izabirati onaj cjelovitog zrna. Taj kruh je bogat
vlaknima i vitaminima i držat će vas sitima dulje
vrijeme. 

Reciklirano ulje – prženje hrane u dubokom ulju,
kako sam naziv kaže, traži puno ulja. Mnogima je teško baciti
ulje u kojem su jednom pržili krumpiriće, no nutricionisti i
liječnici toplo preporučuju tu praksu. naime, u ulju u kojem se
nekoliko puta pržila hrana, nalaze se slobodni radikali koji su
kancerogeni. Osim što mogu izazvati rak, slobodni radikali
povisuju loš kolesterol i zakrčuju arterije.

Stalno kušanje – normalno je da ćemo kušati
hranu koju pripremamo, no trebalo bi stati na tome. Mnogi od nas
ne mogu se suzdržati pa probavaju i prečesto što dovodi do viška
kilograma jer jedemo za vrijeme i nakon kuhanja. 

Metro-portal.hr

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest