
Danas čvrsto odlučite napraviti svoje tijesto za pitu, razvucite ga preko kuhinjskog stola, nadjenite ukusnim nadjevom i uživajte u za prste polizati dobroj piti od špinata i sira!
Trebati će vam:
Za tijesto:
500 g glatkog brašna
2 žličice soli
2 dcl mlake vode
Za nadjev:
500 g svježeg sira
2 velika jaja
500 g mladog špinata
sol i papar
Za preljev:
1 dcl mlijeka
Priprema:
U brašno dodajte sol i zamijesite elastično tijesto. Mijesite ga
rukom oko 10-minuta i ostavite u pobrašnjenoj posudi da odmori
oko pola sata. U posudi pomješajte sir, jaja, sol, papar i
prethodno blanširani i na sitno narezani špinat. Na stolu valjkom
razvaljajte tijesto u što veći krug.
Poškropite ga lagano uljem i ostavite da odmori još 15-ak minuta.
Zatim tijesto razvucite što tanje možete. Nadjev poredajte po
rubovima tijesta i zarolajte do polovice.
Dobiti ćete dvije velike ”zmijice”. U prethodno namašćeni
protvan motajte tijesto s nadjevom u oblik velikog puža. Stavite
peći na 200 stupnjeva u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 40
minuta.
Zatim pitu prelijte s 1 dcl vrućeg mlijeka i vratite u pećnicu na
još par minuta.



