lignje na crno

Napravite ručak u manje od sat vremena

flickr

Lignje na crno, nije nešto što ćete pokušati svaki dan ali svakako je vrijedno pokušaja. Uz jednostavne upute ne možete pogriješiti.

Sastojci (četiri osobe):

jedan kg liganja

jedan crveni luk

jedan dl bijelog ulja

jedna čaša suhoga bijelog vina

sol i papar

dva režnja češnjaka

jedna crvena paprika

nekoliko stručaka peršina

jedan limun 80 g brašna

Upute za pripremu:

Pažljivo očistite lignje,odvojite glave, otvorite tijelo,
odstranite crijeva, ali sačuvajte mjehuriće sa crnilom. operite
ih u vodi, dobro osušite kuhinjskim ubrusom i izrežite na
kolutiće.

U tavi popržite nasjeckani crveni luk na bijelom ulju. Dodajte
lignje koje ste prethodno uvaljali u brašno, polijte ih bijelim
vinom, a zatim posolite i popaprite. Kuhajte na laganoj vatri
pola sata.

Zgnječite dva režnja češnjaka, crvenu papriku i mjehuriće sa
crnilom i dodajte ih u jelo. Pustite da vrije još desetak minuta.
Prije posluživanja jelo možete ukrasiti listićima peršina i
kriškama limuna.

Dnevno.hr

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest