
Lignje na crno, nije nešto što ćete pokušati svaki dan ali svakako je vrijedno pokušaja. Uz jednostavne upute ne možete pogriješiti.
Sastojci (četiri osobe):
jedan kg liganja
jedan crveni luk
jedan dl bijelog ulja
jedna čaša suhoga bijelog vina
sol i papar
dva režnja češnjaka
jedna crvena paprika
nekoliko stručaka peršina
jedan limun 80 g brašna
Upute za pripremu:
Pažljivo očistite lignje,odvojite glave, otvorite tijelo,
odstranite crijeva, ali sačuvajte mjehuriće sa crnilom. operite
ih u vodi, dobro osušite kuhinjskim ubrusom i izrežite na
kolutiće.
U tavi popržite nasjeckani crveni luk na bijelom ulju. Dodajte
lignje koje ste prethodno uvaljali u brašno, polijte ih bijelim
vinom, a zatim posolite i popaprite. Kuhajte na laganoj vatri
pola sata.
Zgnječite dva režnja češnjaka, crvenu papriku i mjehuriće sa
crnilom i dodajte ih u jelo. Pustite da vrije još desetak minuta.
Prije posluživanja jelo možete ukrasiti listićima peršina i
kriškama limuna.



