
Iskoristite tržnicu punu jagoda i isprobajte ovu novu dijetu. Za četiri dana bi trebali izgubiti tri kilograma, a kažu da uz nju čak nije potrebno trenirati, već se naslage samo tope. S druge strane šetnja, plivanje ili vožnja biciklom vam sigurno neće škoditi.
PRVI DAN
Doručak:
Voćna salata od sljedećih sastojaka:
250 g jagoda
1 jabuka
1 i banana
1 žličica meda
50 g jogurta bez šećera
Unsplash
Međuobrok: Smoothie
Izmiksajte 100 grama jagoda i 1 dl nemasnog mlijeka, dodajte 1/2
žličice meda i 50 ml negazirane mineralne vode. Ovim ćete dobiti
potrebnu energiju i malo kalorija, a osjećaj gladi će nestati.
Ručak:
Salata od sljedećih sastojaka:
150 g jagoda
1 pileća prsa
100 g krastavca
300 g mrkve
10 g peršina
20 g mljevenih oraha
1 žlica limunovog soka
6 žlica temeljca od povrća
žličica maslinovog ulja
Očistite mrkvu, narežite na komade, kuhajte dok ne bude sasvim
mekana. Jagode operite i narežite na krugove. Narežite i
krastavac te pileći file na trakice. Sve to pomiješajte u velikoj
posudi. Preko toga izlijte sos napravljen miješanjem limunovog
soka, temeljca i maslinovog ulja. Pospite orasima.
Unsplash
Međuobrok:
Jogurt s jagodama.
Izmiksajte 100 g jagoda i 1 dl jogurta bez šećera sa žličicom
meda.
Večera:
Salata. Pomiješajte veći kuhani krumpir, glavicu sitno sjeckanog
luka, 1 mali kuhani celer, 1 dl jogurta, 50 g nemasnog sira i
peršina po želji. Ukus dotjerajte sokom od limuna, soli i paprom.
Unsplash
DRUGI DAN
Doručak:
2 šnite integralnog kruha premazanog sirom s manjim udjelom
masti.
Međuobrok:
Pire od jagoda:
200 g jagoda pomiješajte s različitim bobicama, dodajte 1 žličicu
maslaca i žličicu meda.
Ručak:
Salata.
U velikoj posudi pomiješajte sljedeće sastojke:
100 g sitno sjeckanih jagoda
pola zelene salate
veća rajčica
paprika
50 g nemasnog sira
1/2 jogurta
limunov sok, soli po želji
tostirana šnita integralnog kruha
Unsplash
Međuobrok: Smoothie od sljedećih sastojaka:
1 dl soka od jagoda
1 dl nemasnog jogurta
1/2 dl soka od ananasa
Večera:
Palačinke s jagodama. Palačinke pecite u teflon tavi i poslužite
s kremom od izgnječenih jagoda, mladog sira i žličice meda.
Unsplash
TREĆI DAN
Doručak:
Ječmena kaša s dodatkom pola dl soka od jabuke, pola banane i 100
g jagoda.
Međuobrok:
Izmiksajte 1 dl niskokaloričnog jogurta, 100 g jagoda i žličicu
meda.
Ručak:
200 g svježih jagoda
glavica karfiola
Glavicu karfiola obarite u vodi, zatim premažite sa žličicom
maslaca, a onda pospite komadićima sitno sjeckane šunke.
Međuobrok:
Mješavina 1 dl soka od naranče i 100 g jagoda sa žlicom meda.
Večera:
Pire od veće skuhane mrkve i jednog skuhanog krumpira:
U navedene sastojke dodajte žličicu maslaca te malo vode i
mlijeka. Dobro promiješajte. Izlijte pire u vatrostalnu posudu,
preko njega stavite kolutove rajčice i paprike narezane na trake.
Pospite žlicom parmezana i po želji dodajte prstohvat bosiljka
(ili origana). Zapecite u pećnici 15 minuta. Uz ovaj pikantni
pire se konzumira mješavina gustog soka jedne rajčice i 100 g
jagoda.
Unsplash
ČETVRTI DAN
Doručak:
2 šnite integralnog kruha s namazom od nemasnog sira i 50 g
jagoda.
Međuobrok: Izmiksajte jednu naranču, jednu
jabuku i 100 g jagoda. Dodajte žličicu meda i još malo miksajte.
Ručak: Riba po želji
Ribu pecite u pećnici u foliji uz dodatak luka, peršina i limuna.
Na ribu stavite i kolutove 50 g jagoda i po želji malo senfa.
Međuobrok: U blender ubacite 150 g jagoda,
žličicu meda, sok jednog limuna i 1 dl vode. Po želji možete
‘obogatiti’ ovaj napitak i dodavanjem 1/2 dl nemasnog jogurta.
Večera: Salata.
Dok pečete jedan veći krumpir u pećnici, u blenderu izmiksajte
mrkvu, papriku, lista celera i soka limuna. Neka liči na pastu.
Posebno pomiješajte nekoliko većih jagoda, 50 g nemasnog sira i 1
dl jogurta. Opet napravite pastu, ali nešto rjeđu. Skinite
pažljivo ljusku s pečenog krumpira pa ga prekrijte prvim, gušćim
namazom, a zatim prelijte i rjeđim namazom.









