dobar tek!

Čokoladni cheesecake: Fina torta bez pečenja gotova za 20 minuta

Sir i čokolada odličan su desertni par, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane događaje ili kada jednostavno želite počastiti sva svoja osjetila finim kolačem

Združite ove slatke favorite u jednu neodoljivu kombinaciju
koja se brzo priprema i još brže jede.

Sastojci za podlogu:

150 grama prhkih keksa s maslacem
100 grama maslaca
2 žlice kakaa

Krema:

300 grama čokolade za kuhanje
500 grama sira mascarpone 
200 grama šećera u prahu
250 ml vrhnja za šlag

Priprema

1. Usitnite kekse i pomiješajte s rastopljenim maslacem. Obložite
kalup za pečenje torti papirom, pa na njega položite podlogu od
keksa i maslaca. 

Kekse možete usitniti u blenderu, mlincu za kavu i orahe, ili ih
položiti u vrećicu pa “istući” valjkom za tijesto dok ne dobijete
slatki prah. 

2. Mikserom istucite vrhnje za šlag, dodajte mascarpone, šećer u
prahu te rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća).
Dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu pa je prelijte
na podlogu od keksa. 

3. Ostavite ovako pripremljenu tortu od sira u hladnjaku na
nekoliko sati stvrdne. 

SAVJET PLUS: Od čokolade možete napraviti i
glazuru te je preliti preko torte, a slasne kriške poslužiti i uz
komadiće omiljenog voća i komadiće oraha, lješnjaka ili badema.

Izvor: Zadovoljna.hr

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest