adio, meštre

Prisjetili smo se kako je Bourdain uživao u Zadru, Pagu i Istri

‘Hrvatska je sljedeća velika stvar. Ako niste bili ovdje, vi ste je… idiot! Ja sam idiot!’, rekao je Bourdain tada. Osim hrane, dojmila su ga se i hrvatska vina, za koja je rekao da su među najboljima na svijetu.

Nakon vijesti o smrti poznatog chefa i TV zvijezde Anthonyja
Bourdaina, koji je prema pisanju CNN-a izvršio samoubojstvo,
prisjetili smo se njegova boravka u Hrvatskoj 2012., kada je
izjavio da ga je hrana ovdje ostavila bez teksta.

Bourdain je u Hrvatskoj snimio epizodu putopisno kulinarske
emisije ‘Croatian Coast’ (‘Hrvatska obala’) u listopadu 2011.,
koja se kasnije emitirala na Travel Chanellu. Bourdain je u tu
svrhu putovao po hrvatskoj obali i isprobavao morske plodove, pri
čemu mu je vodič bio naš popularni kuhar Mate Janković.
Bourdain je tada posjetio Zadar, Pag i Istru, a kasnije je rekao
da mu je najukusniji bio rižoto u Skradinu.

‘Hrvatska je sljedeća velika stvar. Ako niste bili ovdje, vi ste
je… idiot! Ja sam idiot!’, rekao je Bourdain tada. Osim hrane,
dojmila su ga se i hrvatska vina, za koja je rekao da su među
najboljima na svijetu.

Bourdainov je serijal ‘Anthony Bourdain: No Reservations’, u
sklopu kojega je emitirana i epizoda iz Hrvatske, nagrađen
Emmyjem, piše
net.hr.

Anthony Bourdain je umro u 62. godini života, a s CNN-a su
potvrdili tu vijest te su naveli da je razlog smrti navodno
samoubojstvo.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest