
Više je razloga zašto gotovo svi vole palačinke: jednostavno ih je napraviti, a za punjenje ili preljev postoji gotovo bezbroj kombinacija.
U posljednje vrijeme na internetu su svi poludjeli za ovim novim
receptom za punjenje. I mi sa Zdrave i Sretne smo prvi put
naletjeli na njega.
Ali zvuči jako dobro. Isprobajte pa nam javite.
Sastojci:
- 180 g lješnjaka (tostiranih)
- 100 ml mlijeka
- 40 g maslaca
- šaka suhih grožđica (po želji)
- malo čokolade za kuhanje
Priprema:
Grožđice prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da
omekšaju. Lješnjake stavite u kalup za tortu i pecite u
pećnici 10 minuta na 180 stupnjeva.
Nakon toga ih istresite na kuhinjsku krpu, presavijte je i
rolajte lješnjake preko krpe da im se skina ljuska. Oguljene
i tostirane lješnjake sameljite, pa ih prelijte kipućim
mlijekom i dodajte maslac pa sve izmiješajte.
Omekšal grožđice sameljite u multipraktiku ili blenderu
i dodajte ih u lješnjake prelivene mlijekom.
Sve dobro izmiješajte i punjenje je gotovo! Zarolane i punjene
palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuhanje.
Dobar tek!



