
Dođite do atrija palače Cedulin, kušajte izvrstan riblji rižoto i popijte čašu jednog od 11 biranih zadarskih vina te kupnjom bona od 10 kuna i novčano doprinesite iznosu kojeg će Turistička zajednica grada Zadra, organizator i nositelj Tuna, Sushi & Wine Festivala donirati Udruzi za pomoć ženi i djetetu Duga.
Tijekom zadnjih sedam dana svako se jutro i navečer u natkrivenom
i grijanom atriju palače Cedulin moglo uživati u gastronomskim
delicijama od ribe, koje su spravljali chefovi mnogih restorana
te Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole
Zadar.
Prvoklasnu tunu za ovu su priliku osigurale tvrtke Jadran
tuna i Pelagos Net Farma, dok je
Cromaris dao plavu ribu.
Uvijek svježe povrće za maštovite kombinacije jela osiguravao je
OPG Matak, a kombinirala su se i sljubljivala sa
začinima i prilozima Matak Tartufa, Šinjorine
Smokve, zadarskih uljara te čuvenim cvijetom soli
Solane Nin.
Uz vina zadarskih vinara mogao se kušati i čuveni sir
Paške sirane. Za one koji vino ne preferiraju,
bezalkoholna pića i originalni Maraschino nudila je
Maraska. Svi se navedeni proizvodi ujedno mogu i
kupiti na štandovima u istom prostoru.
Čaša vina ili dvije čaše soka, odnosno glavno jelo košta 10 kuna,
a sav prihod od ove degustacije namijenjen je za
humanitarne svrhe Udruzi za pomoć ženi i djetetu Duga iz Zadra.
Do danas je na ovaj način prikupljeno više od 17
tisuća kuna.
Iako će prostor eno-gastro kutka biti otvoren za degustacije i
kupnju i u subotu navečer, sutra će u jutarnjim satima s početkom
u 9:30 sati početi kuhanje rižota od plodova mora u velikom
200-litarskom mega-loncu.
Prema procjeni, prve porcije bit će zgotovljene već oko
10:30 sati i prodavat će se za 10 kuna.
Veliki rižoto posebno za ovu priliku pripremati će chef ribljeg
restorana Fešta na otoku Žutu Zoran Jajac-Bizon, koji je od
prošle subote svaki dan na cooking showu u 11:30 sati
oduševljavao svojom gastronomijom posjetioce atrija Cedulina.
Zoran Jajac-Bizon pionir je moderne gastronomije na ovim
prostorima, aktivan još od osamdesetih godina prošlog stoljeća,
kad je zvanje brusio u čuvenom šibenskom restoranu Bevanda. Potom
je otvorio i uspješno vodio restoran Bizon na otoku Murteru, a
1998. i riblji restoran Kaptol u Zagrebu. Već 1999., nepunu
godinu dana nakon otvorenja, Kaptol je proglašen najboljim
ribljim restoranom u Zagrebu. Vlasnik je brojnih državnih,
regionalnih i međudržavnih priznanja iz gastronomije.
Pozivamo sve Zadrane i goste da tijekom sutrašnjeg lijepog
subotnjeg jutra navrate do atrija palače Cedulin, kušaju izvrstan
riblji rižoto i popiju čašu jednog od jedanaest biranih zadarskih
vina te kupnjom bona od 10 kuna i novčano doprinesu iznosu kojeg
će Turistička zajednica grada Zadra, organizator i nositelj Tuna,
Sushi & Wine Festivala donirati Udruzi za pomoć ženi i
djetetu Duga iz Zadra.



