prah koji svi imamo doma

Ako je pravilno koristimo, soda bikarbona spašava život

Pixabay.com

Većina nas ima kod kuće sodu bikarbonu (ne prašak za pecivo!), bijeli prah koji najčešće koristimo za čišćenje i pri pripremi slastica. Ali, ovaj bijeli prah ima i puno značajniju ulogu – može nam spasiti život!

Stariji ljudi s niskim razinama bikarbonata, sastojka koji se
nalazi u sodi bikarboni, imaju 24 posto veći rizik preuranjene
smrti, otkrili su znanstvenici u posljednjem istraživanju na
Sveučilištu Utah.

Rezultati objavljeni u časopisu Clinical Journal of American
Nephrology pokazali su da povećanje razine bikarbonata može
produžiti život.

Tim znanstvenika istraživao je kako su promjene pH, ugljični
dioksid i bikarbonati povezani sa životnim vijekom zdravih
starijih osoba. Znanstvenici su analizirali podatke 2.287
sudionika istraživanja s kojim su započeli još 1997.godine.

Manjak bikarbonata je na cijelom svijetu najneprepoznatljivije
medicinsko stanje unatoč tome što je izuzetno uobičajeno. Soda
bikarbona odgovorna je za transport kisika: širi krvne žile i
lakše otpušta kisik u tkiva, što znači da povećava PH vrijednost,
lužnatost. Povišenje PH vrijednosti mokraće sprečava
kristalizaciju mokraćnih kanala.

Utvrđeno je da mokraćna kiselina uzrokuje dijabetes, srčane
bolesti, srčane udare, giht, bubrežne kamence. Također stvara
otrovni spoj alkosan koji stvaraju gljivice, a to znači dijabetes
i konačno rak.

Pretjerano kiseli pH uzrokuje stanično propadanje, što na kraju
vodi do ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su rak,
kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza i žgaravica.
Činjenica kako biološki život najbolje funkcionira u ne-kiselom
(alkalnom) miljeu dovoljno jasno govori u prilog korisnosti sode
bikarbone.

Razinu bikarbonata u organizmu možete povećati prehranom
obogaćenom voćem i povrćem ili farmaceutskom
sodom
.

Oralnim uzimanjem soda bikarbona izvlači uran iz bubrega te se
koristi za sprečavanje oštećenje bubrega kod osoba koje idu na
zračenja, sprječava infekciju mokraćnog mjehura, gihta,
artritisa, groznicu te pomaže aktivnost gušterače za koju se zna
da proizvodi najviše bikarbonata i koja je odgovorna za
proizvodnju inzulina.

*Napomena

Ljudi još uvijek miješaju soda bikarbonu s praškom za pecivo koji
u sebi može sadržavati aluminij. Soda bikarbona u sebi nikada
nije imala aluminija. Nikada nije i nikada neće. Marketinški
trikovi su uspjeli uvjeriti milijune, na račun zdravog razuma, a
zapravo u pitanju je najjednostavnija kemija. Gotovo u svakoj
trgovini organske prehrane može se kupiti siguran, ekonomičan,
čisti izvor natrij bikarbonata.

Soda bikarbona s medom

“Ako se soda bikarbona uzima oralno, onda to treba biti
terapijski, što znači da se uzima u periodu od dva do tri tjedna
te treba biti spreman na nuspojave poput mučnine, dijareje i
osipa. A svi ti simptomi upućuju na detoksikaciju jer otrovi
negdje moraju izaći. Jedan od načina uzimanja sode bikarbone u
svrhu alkalizacije organizma je da se pomiješa s medom i cucla u
ustima bez da se proguta, tako se ona u tijelo apsorbira kroz
slinu.”- Darko Vujnović, izdavač i prevoditelj knjige “Soda
bikarbona – liječenje raka za sve, bogate i siromašne”.

Kombinacija sode bikarbone i svježeg limunovog
soka

Ovo predstavlja moćni eliksir za sprječavanje i liječenje mnogih,
čak i najtežih oboljenja kao što su rak i slično.

Također soda bikarbona i limuna u kombinaciji su odlični za lice,
kao i za zube (prirodno izbjeljivanje zubi uz pomoć sode
bikarbone je vrlo poznato i popularno).

Takva mogućnost ove mješavine prisutna je zahvaljujući tome što
baš kao i soda bikarbona i limunov sok kada se unese u organizam,
stvara jaku baznu odnosno alkalnu sredinu. Ova dva sastojka kada
se ujedine čine nevjerojatno snažan oslonac zdravlja. Uz sve to,
limunov sok je izuzetno bogat vitaminom C koji dodatno utječe na
obranu organizma.

Posebnu djelotvornost, kombinacija limunovog soka i sode
bikarbone, pokazala je u procesu sprječavanja nastanka i razvoja
karcinoma.

Ova moćna kombinacija koristi ne samo kao lijek, već i kao
preventiva protiv stvaranja svih poznatih karcinoma u organizmu.

Osim kao lijek i kao preventiva protiv karcinoma, kombinacija
limunovog soka i sode bikarbone koristi se i kao snažan
antioksidans, kao detoksikacijska terapija, kao terapija za
podizanje imuniteta i kao terapija za sprječavanje nastanka i za
ubrzavanje procesa liječenja najrazličitijih vrsta oboljenja,
počevši od bezazlenih sezonskih prehlada i virusnih infekcija do
jakih upala i infekcija u organizmu.

Kako se koristi soda bikarbona u kombinaciji s
limunom?

Da bi ste pravilno upotrijebili sodu bikarbonu u kombinaciji s
limunom, potrebno je da jednu ravnu čajnu žličicu sode bikarbone,
rastvorite u dvjesto pedeset mililitara vode i da u to dodate sok
od jedne polovice svježe iscijeđenog limuna. Sve to dobro
promiješajte i popijte jednom dnevno, najbolje ujutro.

S vodom

Najjednostavniji način da riješite se povremene žgaravice i loše
probave je pola žličice sode bikarbone u pola čaše vode koju
popijete sat ili dva nakon jela. Mnogi tvrde da ovo pomaže i
kod niskog tlaka.

Kontraindikacije nakon korištenja sode
bikarbone?

Kod nekih osoba mogu se javiti kontraindikacije nakon korištenja
sode bikarbone. Te kontraindikacije, ispoljavaju se kroz sljedeće
simptome:

– Kroz pojavu usporenog ritma disanja,
– Kroz pojavu otečenosti stopala,
– Kroz pojavu jake mučnine.

Spomenuti simptomi, zapravo predstavljaju upozorenje i znak da je
u vašem organizmu prisutna osjetljivost na sodu bikarbonu.

Kako bi ste na vrijeme bili sigurni da li ste osjetljivi na sodu
bikarbonu, kada je prvi put unosite u organizam u vidu otopine,
unesite je u maloj količini. Točnije, za početak napravite
otopinu od pola ravne čajne žličice sode bikarbone i od dvjesto
mililitara vode. To popijte i ukoliko ne primijetite simptome
osjetljivosti, sutra popijte jaču otopina. U slučaju da
primijetite osjetljivost organizma na sodu bikarbonu, prestanite
s njezinim korištenjem i popijte veću količinu tekućine kako bi
je što brže eliminirali iz organizma putem urina.

Postoje li osobe koje ne smiju konzumirati sodu
bikarbonu?

Postoje osobe koje ne smiju konzumirati sodu bikarbonu. To su:

– Djeca mlađa od pet godina,
– Osobe kod kojih je prisutna osjetljivost organizma na sodu
bikarbonu,
– Osobe kod kojih su prisutna teška oboljenja bubrega,
– Osobe kod kojih su prisutna oboljenja srca,
– Osobe koje imaju problem s povišenim krvnim tlakom,
– Osobe kod kojih su prisutna teška oboljenja jetre.

Također, prije konzumiranja sode bikarbone, savjet liječnika bi
trebale potražiti i trudnice, dojilje, kao i osobe koje su pod
stalnom terapijom lijekovima.

Terapija protiv karcinoma sodom bikarbonom prema dr.
Simonciniju

“Terapija sodom bikarbonom može se provoditi oralno, preko
aerosola, intravenski ili preko katetera, da bi se moglo direktno
djelovati na rak” – govori Tullio Simoncini. “Takva terapija može
biti efikasna u liječenju mnogih tumora, ali druge ozbiljne vrste
tumora – poput karcinoma mozga ili kostiju – na žalost, ostaju
netaknute terapijom.”

Dr.Simoncini, talijanski onkolog, preporučuje korištenje
farmaceutske sode bikarbone u svrhu liječenja raka.

Kako djeluje terapija: Soda bikarbona drastično povećava
lužnatost krvi, što uništava candidu (koja prema teoriji
dr.Simonicini uzrokuje rak).

Postupak liječenja

Kod karcinoma želuca, crijeva, rektuma i usne šupljine:

Uzimati jednu čajnu žlicu sode bikarbone ujutro i jednu navečer
sa čašom vode, tokom jednog mjeseca.

Napomena

Ne koristiti ovu terapiju duže od 3-4 tjedna!

Ipak, u većini slučajeva, terapija dr.Simoncini zahtjeva
liječničku pomoć, u obliku injekcija ili intravenske terapije.

Za intravensku terapiju:

500 ml 5% otopine sode bikarbone, direktno u venu, svaki dan.
Terapija bi trebala trajati 6 dana, zatim pauza od 6 dana. Tako
trebate nastaviti, dok ne dobijete ukupno 24 infuzije. Nakon toga
provjerite da li se rak povukao.

Terapija protiv karcinoma sodom bikarbonom i javorovim
sirupom prema dr Jimu Kelmunu

Dr. Jim Kelmun, kako su ga prozvali njegovi pacijenti, iako nije
bio liječnik konvencionalne medicine, imao je svoj poseban recept
za liječenje raka, koji je dijelio ljudima, oboljelim od raka
puštenim kući na umiranje. Začudo, većina njih su ozdravili od
raka i živjeli još dugi niz godina.

“Drugi liječnici su mi rekli, da mi je preostalo manje od 6
mjeseci života. Ali doktor Jim mi je dao ovaj recept i za par
mjeseci rak je nestao, što je bilo potvrđeno snimanjem.” – Farmer
Ian Roadhouse

Sama ideja o miješanju sode bikarbone sa javorovim sirupom može
se činiti smiješnom i paradoksalnom, pošto stanice raka se hrane
šećerom.

Međutim, u ovom slučaju, šećer djeluje na drukčiji način. Stanice
raka ne uspijevaju iskoristiti šećer za rast, pošto ih soda
bikarbona odmah ubije.

U ovom slučaju, javorovi sirup djeluje na takav način, da
povećava nivo šećera u krvi, da bih ubrizgao sodu direktno u
stanice. Pretpostavlja se, da terapija sa sodom bikarbonom i
javorovim sirupom djeluje poput kemoterapije, ubijajući stanice
raka, ali bez ikakve štete za organizam.

Prema svjedočanstvima brojnih izliječenih, ova terapija je
jednostavna, efikasna i može se kombinirati sa drugim prirodnim
načinima liječenja raka. Opet napominjemo da bi se terapija
trebala primjenjivati pod nadzorom alternativnog liječnika.

Postupak:

– promiješati jedan dio sode bikarbone s tri dijela javorovog
sirupa

– zagrijavati i miješati na vrlo laganoj vatri 10 minuta

– uzimati 3 čajne žlice dnevno tokom 1-2 mjeseca

– tokom ove terapije izbjegavati meso, šećer i bijelo brašno

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest