3,2,1- kuhaj!

Žiri koji čine Mateja, Tomek i Mate ocjenjivali jela koja su spremili novinari i Doris Pinčić Rogoznica

Nakon posjeta setu popularnog RTL-ovog gastro showa, novinari su shvatili kako natjecateljima nije nimalo lako kuhati pod budnim okom članova žirija. Čak i priprema jednostavnog jela kao što je omlet, u trenu može postati komplicirana.

Posljednja dva tjedna Studio 4 zagrebačkog Jadran filma
svakodnevno miriše na “dobru spizu”, za što su zaslužni upravo
natjecatelji kulinarskog showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!”.

No, ovog su se petka tave i kuhače primili predstavnici sedme
sile. Naime, voditeljica RTL-ove gastro uspješnice Doris
Pinčić Rogoznica
i članovi žirija,
chefovi Tomislav Špiček i Mate Janković, te
gastro novinarka Mateja Domitrović Sabo ugostili
su novinare povodom predstavljanja pete sezone showa.

>> Novinari posjetili “kulinarski trg” na setu popularnog showa “Tri, dva, jedan- kuhaj!”

“Nova sezona ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ donosi puno malih
noviteta. Imamo deset novih natjecateljskih parova koje ne
dijelimo po timovima, već se bore sami za sebe. Tu su i novi
dnevni i tjedni zadaci koji se razlikuju od dosadašnjih pa ćemo
tako imati priliku saznati što kuhati za obiteljsko okupljanje
ili za romantičnu večeru”
, objasnila je Doris
napominjući kako je najvažnija promjena svakako ona za sudačkim
stolom. Za svakog je člana žirija imala riječi hvale.

“Mateja je jako stručna u svom poslu, ali je nama najviše
draga zbog toga što voli svaki segment kulinarstva. Već nas je
sve osvojila time što obožava odlaziti na plac, voli jesti i
pričati o bilo kojoj namirnici koja ti padne na pamet. Za Matu
dovoljno govori činjenica da je Anthony Bourdain upravo njega
odabrao za domaćina kada je radio emisiju o hrvatskoj gastro
kulturi.

Mate radi na puno novih projekata, među kojima je i
posljednji kojim se jako ponosi, priprema kuharicu u suradnji sa
Školskom knjigom. I naravno, tu je alfa i omega ovog showa,
Tomislav Špiček, bez kojeg ne može proći niti jedna sezona. Dok
na setu dijeli savjete natjecateljima, istovremeno se trudi
držati konce u restoranu čijom kuhinjom vlada”
, kazala
je Doris te potom iznenadila novinare pozivom na izazov.

Novinare su na kulinarskim jedinicama dočekale namirnice za
omlet, među kojima i sastojci na kojima se svatko lako može
opeći. Iako mnogi smatraju da se omlet lako pripremi, pa čak i na
poznatom “kulinarskom “trgu”, novinari su na vlastitoj koži
osjetili da to baš i nije jednostavno. Tek sada su shvatili da
kandidatima showa nije nimalo lako kuhati za žiri.

Doris je na trenutak zamijenila voditeljsku ulogu onom iza
štednjaka i pomagala novinarima, dok su Mateja, Tomislav i Mate
rado dijelili savjete i pomagali u pripremi jela – kako pravilo
zagrijati tavu, razmutiti jaje, koje sastojke upotrijebiti te
kojom tehnikom pravilno okrenuti i servirati omlet na tanjur, a
da jelo ne postane najgora noćna mora svakog kuhara amatera.

“Natjecateljima je isprva teško priviknuti se na drugu
kuhinju, drugačije kulinarske aparate i pribor. No, s vremenom se
uhodaju i svakim danom postaju sve bolji kuhari. Tomek je u showu
od samog početka i morate mu vjerovati kada kaže da su
natjecatelji nove sezone najbolji dosad”
, izjavila je
Mateja pohvalivši pritom i novinare.

Nova sezona RTL-ovog gastro showa ‘Tri, dva, jedan –
kuhaj!’ na male ekrane stiže već 4. rujna u 19:50!

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest