
Jedna od najpopularnijih torti, cheesecake dolazi u različitim varijantama, jedna od varijanti je i ovo pravo ljetno osvježenje u kombinaciji s Gin tonicom
Sastojci (za kalup promjera 22-24 cm):
TIJESTO
250 g McVitie’s Digestive keksa
90 g maslaca
Kekse usitnite i pomiješajte, maslac otopite. Odvojite 3-4 žlice
usitnjenih keksa za posip u sredini i za dekoraciju; ostatak
pomiješajte s maslacem i utisnite u dno kalupa za tortu –
prethodno obloženog papirom za pečenje. Stavite u hladnjak da se
stegne.
KREMA
375 g sirnog namaza
200 g milerama
400 g slatkog vrhnja
10 g želatine u prahu
100 g šećera u prahu
110ml gin-tonica
Otopite želatinu u par žlica hladne vode. Zagrijte 200 g slatkog
vrhnja i kad provrije otopite nabubrenu želatinu u njemu.
Miksajte sirni namaz, mileram i šećer dok ne postanu pjenasti.
Mikserom izmiješajte sve u jednoličnu smjesu, ravnomjerno
nanesite na tijesto. Posebno istucite preostalih 200 g slatkog
vrhnja u šlag te ga pažljivo špatulom nanesite kao zadnji sloj.
Stavite u hladnjak na pola sata do sat i servirajte tortu
ukrašenu s kriškama limete.
Inspiraciju možete pronaći i u videu…



