omiljena slastica

Šest načina kako klasični cheesecake pretvoriti u novi desert

Thinkstockphotos.com

Svaka čast klasičnoj torti od sira, no uz malo dodataka i drugačije serviranje dobit ćete nešto posve novo.

Torta od sira ili cheesecake je megapopularni desert, najčešće u
ovoj izvedbi: na pečenu ili nepečenu podlogu od keksa dodaje se
krema od svježeg sira, jaja i vanilije pa peče u pećnici. Potom
se premazuje smjesom od kiselog vrhnja i šećera te vraća u
pećnicu da se kratko zapeče.

Radite li tortu od sira bez pečenja, bit će dovoljno pripremiti
kremu od svježeg sira i tučenog vrhnja te dobro ohladiti.

Evo i nekoliko ideja kako tortu od sira pretvoriti u novi desert:

Servirajte u čašicama

Umjesto u kalup za tortu, kekse i kreme slažite u čaše ili
staklenke pa dobro ohladite. Idealno za posluživanje na
otvorenom!

Završni sloj od karamele

se pretvara u nešto posve drukčije s preljevom od karamela
(kombinacijom šećera, maslaca, vode, vrhnja za šlag i soli).
Obavezno probati!

Čokoladni cheesecake

Postupak je isti, samo uz još jedan korak: rastopite tamnu
čokoladu (poželjno na pari, odnosno nad loncem s vrućom vodom) pa
je samo postupno dodajte kremi od sira i vanilije.

Obogatite donji sloj torte

U donji sloj (koji se priprema od usitnjenih integralnih ili
običnih petit beurre keksa, pomiješanih s rastopljenim maslacem)
dodajte cimet, nasjeckane pekanske orahe, bademe, kardamom,
pistacije… Hrskavi i aromatičniji doživljaj zagarantiran!

Cheesecake sladoled

je odličan dobro ohlađen, no možete otići i korak dalje pa ga
poslužiti kao sladoled. Kao kad slažete tortu, donji sloj (kekse
i maslac) složite na dno kalupa. Sačuvajte dio za poslije!
Pomiješajte Zagrebački sir ili mascarpone, ekstrakt vanilije,
šećer i sladoled od vanilije i ubacite u kalup. Dio keksa možete
dodati u kremu ili sačuvati za posluživanje. Ohladite u
zamrzivaču 4 do 6 sati.

Voće u glavnoj ulozi

Uz obilje ljetnog voća cheesecake se može pretvoriti u pravu
voćnu torticu! Pripremite donji sloj i kremu od sira, a zatim
slažite voće – borovnice, ribize, maline, kupine, breskve,
marelice… izbor je na vama! Voće možete i preliti kombinacijom
vode, šećera, limunova soka i škroba za ugušćivanje, po želji uz
dodatak likera ili začina.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest