
Vinarija Edivo Vina osim po prekrasnom krajoliku Pelješca na kojem se nalazi i vrhunskim vinima, poznata je i po tome što se radi o prvoj podmorskoj vinariji u Hrvatskoj.
Popularnost iste prešla je granice Lijepe naše pošto se o njoj
raspisao i američki Mashable.
Ipak, ne odvija se cijeli proces proizvodnje vina pod morem, pa
se tako vino najprije čuva tri mjeseca na tlu, a zatim se
pohranjuje u amfore te spušta ispod razine mora gdje se čuva
jednu do dvije godine.
Lonely Planet je za ovu jedinstvenu metodu pohrane vina napisao
da vinu daje izrazitu aromu borove šume. Iako je propuštanje vode
rizik ovakvog načina pohrane, vlasnici su stvorili višestruke
mjere opreza kako bi se izbjegla kontaminacija.
Osim plutenog čepa, sve boce zaštićene su s dva sloja gume koje
sprječavaju da slana voda uđe u bocu, a same amfore su zaključane
unutar kaveza kako bi se spriječila krađa boca.



