
Lasagne sa zelenim palačinkama spajaju dvije stvari koje svi obožavamo, te su savršene za ljetni ručak s kojim ćete impresionirati obitelj, pa pogledajte ovaj recept s coolinarike
Sastojci za palačinke:
3 jaja
200 g oštrog brašna
200 g glatkog brašna
1/3 žličica soli
1 žličica praška za pecivo
1,5 dl kefira
oko 4 dl mlijeka
1 dl mineralne vode
3 – 4 žlice pasiranog špinata
Sastojci za mesni preljev:
1 glavica crvenog luka
2 režnja češnjaka
850 g miješanog mljevenog mesa
sol
papar
1,5 – 2 dl kuhane rajčice
Sastojci za bešamel umak:
1 l mlijeka
80 g oštrog brašna
80 g maslaca
sol
bijeli papar
Sastojci za posipanje:
250 g sira gaude
Priprema:
Listove špinata (oko 200 g) kuhati 3 minute u slanoj
vodi te ih ubaciti u hladnu vodu. Dobro procijediti i
usitniti u blenderu. Slobodno uporabiti i smrznuti, već pasirani
špinat, prethodno otopljen i ocijeđen.
Umiješati suhe sastojke te lagano ulijevati umućena
jaja, mlijeko i kefir uz neprestano miješanje. Dodati
mineralnu vodu i špinat te smjesu ostaviti 30 minuta.
Palačinke peći u zagrijanoj tavi
premazanoj masnoćom (staviti više smjese kako bi dobili deblje
palačinke).
Ispeći 10 većih i debljih palačinki koje ćemo kasnije slagati u
dvije okrugle posude.
Na maslacu pržiti sitno narezan crveni luk, dodati meso, narezani
češnjak i začine te nastaviti pržiti oko 30
minuta. Pred kraj prženja dodati pasiranu rajčicu.
Na vrućem maslacu pržiti brašno i uliti vruće mlijeko. Začiniti.
Kuhati nekoliko minuta, uz stalno miješanje.
Pripremiti 2 okrugla pekača i slagati istovremeno oba kako bi
omjer materijala bio približan.
Dno pekača premazati maslacem, prekriti palačinkom, mljevenim
mesom i bešamel umakom te posuti ribanim sirom. Ponoviti postupak
dok se ne utroši pripremljeni materijal.
Lasagne peći u pećnici zagrijanoj na 200 ̊ C 25 – 30 minuta.



