
Sezonske cijene u ugostiteljskim objektima na obali malo koga ostavljaju ravnodušnim, a cjenik u jednom restoranu na Rabu šokirao je i Nikolu Lesara, poznatog hrvatskog kuhara.
Lesar živi i radi na Tajlandu, a kad se nakon dvije godine vratio
u Hrvatsku, ostao je zapanjen našim cijenama.
“Onaj osjećaj kad se nakon 2 godine vratiš u rodnu zemlju, i
požališ to istog trena. Žlica maslinovog ulja 10 kuna! Kila
brancina 450. Škampi, koji nisu bili na žaru, već sirovi, imaju
istu cijenu. Ledena kava, koja nikad nije bila naručena, 80…-
nabraja na svom Facebooku Lesar kojega je ručak izašao vrtoglavih
2700 i nešto kuna te zaključuje: ‘Jad i sramota. I još kad ti
vlasnik veli da ga boli k***c za tvoje nezadovoljstvo. Ovo je
moguće samo kod nas”, napisao je svom Facebook profilu Lesar.
Neki korisnici su ga nakon objave napali, ustvrdivši kako se nije
žalio kad je narućivao hranu.
“Pogledaš prvo cijene pa se odlučiš… ako je nešto krivo na
računu inspekcija i gotovo… a vidi se da se nije šparalo na
ručku pa ima se može se…. mi smo na Rabu tražili povoljnije jer
su lijepo izložene cjene ispred restorana. Nije mi jasno da se
netko najede i napije i onda žali na cijenu…”, stoji u jednom
komentaru.
Ipak, u većini su bili komentatori koji su podržali njegove
stavove.
“Meni nikada uopće nije stvar bila u cijeni, nego taj gorak
osjećaj da te netko dobrano iskoristio. Da ta cijena odgovara
kvaliteti i usluzi ne bi nitko ništa rekao. Vjerujem da ima i
takvih mjesta. Zna se ako se ide u skupi restoran što se onda i
očekuje. Top usluga plus top hrana, upravo je to i cijena.
A kod nas nabiju cijenu, a usluga i hrana nikakva i još k
tome i bezobrazno osoblje. Danas svatko otvara restorane i
kafiće i samo gleda kako se okoristiti. Žalosno.”



