
Doručak bi mogao postati još ukusniji date li šansu novom kulinarskom trendu koji je preplavio društvene mreže, a riječ je o jajima u oblaku koja, baš kao što im sam naziv govori, podsjećaju na oblak
Pahuljasta jaja koja podsjećaju na oblake preplavila su društvene
mreže te su, čini se, najnoviji trend u kulinarstvu.
Zaboravite kajganu, tvrdo i meko kuhana te poširana jaja, jer
ovaj će vas način pripreme omiljenog doručka oduševiti.
Ako ste jedan od obožavatelja jaja, ne dvojite ni sekunde
isprobati upravo ovaj maštovit, zdrav i ukusan način
pripreme koji će oduševiti i najmlađe, a najbolje od svega je to
što sadrži tek 160 kalorija.
Jaja u oblaku pripremaju se tako da se bjelanjak prvotno odvoji
od žutanjka te se bjelanjak istuče mikserom dok ne poprimi
prozračnu strukturu baš poput oblaka. Snijeg od bjelanjka
žlicom prebacite na pleh obložen papirom za pečenje i
oblikujte ga tako da izgleda poput oblaka.
U sredinu ulijte žutanjak koji ste ranije odvojili i vaš
oblačić je spreman za pečenje. Jaje je gotovo kada bjelanjak
lagano poprimi žućkastu boju pri vrhu. Možete ga jesti samog, a
možete ga i poslužiti na tostu. Želite li svojim oblak jajima
dati puniji okus, u smjesu s bjelanjcima možete
dodati parmezan, šunku ili vlasac po želji.



