Desert

Torta za koju vam je potrebna samo – voda!

Foto: 123rf

Desert , ili samo kap kiše? U svakom slučaju pojavila se nova slastica za kojom su, osim Japanaca, poludjeli i Amerikanci

Riječ je o minimalističkoj poslastici izvornog naziva mizu
shingen mochi, a koju nazivaju i Kap kiše torta.
 
Darren Wong iz New Yorka modificirao je ovu slasticu te je
predstavio na otvorenom tržištu hrane Smorgasburg. 
 
Finalni proizvod kombinacija je prirodne izvorske vode i agar
agara, odnosno želatine koja je namirnica prikladna za pripremu
veganske hrane.
Ova se slastica treba poslužiti ohlađena u kombinaciji sa sirupom
od smeđeg šećera te prženom sojom u prahu. 
 
Dakle, tekstura i okus ove slastice doslovno su poput kapi kiše,
stoga pogledajte način njene pripreme, pa neka Kap kiše torta
kapne i na vaše nepce. 

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest