Od 1. do 5. veljače

Vrijeme je za 3. “Tuna, Sushi and Wine festival”!

Dino Stanin/PIXSELL

Sve je spremno za spektakularno izdanje Tuna, Sushi and Wine festivala u Zadru

Festivalski program službeno započinje danas u 11 sati uz
otvaranje izložbe Danijela Kolege ”Izlov” u Gradskoj loži na
Narodnom trgu.

Neizmjeran je značaj ove kulturne, povijesne i gastronomske
suradnje.

Otvaranju festivala nazočit će ugledni uzvanici, Njegova
Ekselencija Keiji Takiguchi, veleposlanik Japana u RH te Gari
Capelli, Ministar turizma Republike Hrvatske.

Festivalski program otvoren za javnost obuhvaća origami radionice
u suradnji s Hrvatskim origami društvom u Arheološkom muzeju
Zadar, posjet tuna farmi, prezentacije tradicionalnih japanskih
borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih
klubova, predavanje i izložbu fotografija o izlovu jadranske tune
u Gradskoj loži, gastro događaj na Narodnom trgu, svečana gala
večer u Arsenalu te javno otvorenje festivala uz tjedan posebne
prigodne ponude specijaliteta od tune u zadarskim restoranima.

Stručni dio obuhvaća edukaciju i stručnu izobrazbu chefova
zadarskih restorana u kulinarskim vještinama japanskih sushi
majstora. Edukaciji će prisustvovati i učenici Hotelijersko
turističke i ugostiteljske škole u Zadru. Za japanske uzvanike i
novinare planiran je obilazak i upoznavanje Zadra i Zadarske
županije.

Cijeli program donosimo
OVDJE
!

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest