Recept dana

Jesenska poslastica

Kesteni mirišu i podsjećaju na jesen. Pripremite domaću kremu od kestena poznatu kao kesten-pire

Drvo kestena bilo je poznato u Kini i Japanu davno prije nego što su ih rimske legije donijele u Europu.

Pečeni kesteni prodavali su se na ulicama Rima u 16. st. kao što se prodaju i danas zimi u mnogim europskim gradovima.

Kesten također sadrži minerale, vitamine B grupe, vitamin A i C, a bogat je kalijem i fosforom.

Potrebno vam je:

300 g kestena

2 vrhom pune žlice šećera

30 g maslaca

malo mlijeka

par kapi ruma

PRIPREMA:

Zasjeći koru kestena u obliku križića tako da zarežete i unutarnju opnu pa kestene staviti u proključalu vodu.
Kada se skuhaju, propasirati ih, zašećeriti, dodati malo toplog mlijeka i ruma za aromu te omekšali maslac i sve izmiksati.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest