
I ovaj smo se put uvjerili kako su za razvoj ovog restorana ponajviše zaslužni kreativna energija, znanje i iskustvo
Restoran Pet bunara danas je organizirao promotivnu degustaciju jela spremljenih od svježih marašaka i pekmeza “Šinjorine Maruške” OPG-a ”Damjanić-Babac” iz Poljica.

Šef kuhinje Mario Arbanas, predstavio je zanimljiva jela, pa smo tako probali zadarsku pašticadu s maraškom, file mignon ”Pet bunara”, pačja prsa ”Šinjorina Maruška”, orzo-tto sa škampima, domaću tjesteninu sa maraškama, tortu pet bunara i tortu ”Šinjorina Maruška”.
Uz delicije od maraške za ovu posebnu priliku savjet vlasnika je vino Žuti muškat, vinarije Kunčić. Ovo kvalitetno poluslatko vino ima vrlo lijep i zavodljiv miris slatkastih cvjetnih aroma pomiješanih s primjesama zrelog muškatnog grožđa. Okus je prvenstveno slatkast, ali istovremeno osjetno prisutnih kiselina, pa se slatkoća i živahnost izmjenjuju tijekom cijelog njegovog trajajnja. Slatko i mirisno, za muškat neobično bogato, a zbog dobro odmjerenih kiselina prilično pitko vino, te savršeno pristaje uz delicije s maraškama.
Uz delicije od maraške tj. posebno uz domaću tjesteninu s maraškama i s tortom ”Šinjorina Maruška”, Arbanas preporuča maslinovo ulje sorte Leccino vrhunskog proizvođača maslinovog ulja OPG-a ”M. Dušević” iz Ljupča.
I ovaj smo se put uvjerili kako su za razvoj ovog restorana ponajviše zaslužni kreativna energija, znanje i iskustvo. Upravo su to kvalitete koje su prepoznate i zbog kojih je ”Pet bunara” mjesto u koje se gosti rado vraćaju.

”U vrijeme dok se svi kuhaju na plus 40 stupnjeva, mi – kuhamo!”, kazala nam je Sandra Babac iz OPG Babac Damjanić. ”Drago mi je da smo napravili ovaj happening s maraškom, gastro događaj koji ima budućnost. Ove godine malo smo podbacili u proizvodnji, ali nadamo se da će nam nulta godina, s novim pogonom i opremom, dobro doći za zagrijavanje do sezone od smokve, kad bismo trebali prezentirati novosti u projektu Šinjorina Smokva”.
Vladimir Babac, vlasnik restorana Pet bunara, kazao nam je kako sva jela s maraškom imaju prepoznatljiv okus, a sama maraška zdrava je, aromatična i ljekovita, te idealna za povratak autohtonim sortama u kontekstu gastronomskih delicija.



