
Note
slatkog drva, suhog voća, grožđica, kruške i cimeta te profinjeni okusi
voća, koji uključuju sukulente tangy naranče, s nježnim dodatkom
korijena sladića i đumbira karakteristični su za Ballantine’s Christmas Reserve viski. Njegove mirise i okuse, prvi su testirali glumci Frano Lasić, Duško Modrinić i Matija Kačan, glumice Helena Minić, Marija Borić i Jasna Jozić te fotografkinja Mare Milin.
Ovo
posebno doba godine inspiriralo je Ballantine’s Master Blendera na
kreiranje jedinstvenog viskija koji svojim notama objedinjuje
karakteristične blagdanske okuse – Ballantine’s Christmas Reserve.
”
Počašćen sam što sam dio Ballantine’s tima i što imam priliku uživati u
jedinstvenom blagdanskom okusu Christmas Reserve viskija. Veliki sam
ljubitelj pravih “muških” pića, pogotovo dobrog viskija. Svidjele su mi
se ove neobične arome koje su se savršeno stopile s menijem. Sigurno ću
iskoristiti nadolazeće blagdansko vrijeme da uživam u njihovim mirisima i
okusima” rekao je glumac Frano Lasić.
Ballantine’s brand ambasador Vjenceslav Madić Kishoni
podučio je sve prisutne tajne umjetnosti pijenja ovog luksuznog pića.
Gostima je omogućio da testiraju svoje olfaktivne sposobnosti
zanimljivim zadatkom – detektiranjem mirisa cimeta, karamele i suhog
voća. Titulu najbolje zaslužila je Mare Milin koja je pogodila tri od
četiri zadana mirisa.
“Nisam velika pobornica žestokih pića, ali sam oduševljena kombinacijom viskija
i aroma suhog voća, cimeta i naranče! Ovo je bilo ugodno i edukativno
iskustvo jer sam naučila o kulturi pijenja viskija, koja mi je do sada
bila potpuna nepoznanica. Drago mi je i što sam iznenadila žiri, ali i
samu sebe detektiranjem okusa. Sigurno će ove zanimljive mješavine biti i
moj izbor za novogodišnju noć” rekla je Mare Milin.
Ballantine’s
Christmas Reserve odlično se sljubljuje s mesom i crnom čokoladom,
podučio je prisutne Vjeceslav Madić Kishoni pa su se na meniju našli
Carpaccio classico (s rikolom i granna padanom); krem juha od šumskih
gljiva; biftek rossini (kuhano povrće, guščja jetra na redukciji crnog
vina i Ballantine’s Christmas Reserve viskija i tartufima) i kao šećer
na kraju mousse od crne čokolade.
“Moram
priznati kako sam uvijek mislila da viski nije piće za mene, ali se sam
se s Ballantine’s Christmas Reserve ugodno iznenadila. Čak sam i
naučila razliku između grain i malt viskija! Jako su mi se svidjele
arome đumbira i kruške koje teško možemo zamisliti u kobinaciji s
alkoholom. To je zanimljiva promjena koju bi svatko trebao probati!”
izjavila je glumica Helena Minić.
S
obzirom da se na tržište plasira samo jednom godišnje, Ballantine’s
Christmas Reserve jedinstven je viski kreiran specijalno za Božić.
Ostajući vjeran svojim korijenima prestižnog i autentičnog viskija,
prirodno zrači duhom Božića.



