
150 g margarina
100 g smeđeg šećera od šećerne trske
1 jaje
2 zrele banane
¼ čajne žlice soli
1 vrećica vanilin bourbon šećera
200 g polubijelog pšeničnog brašna
150 g pšenične krupice
125 ml mlijeka
100 g nasjeckanih oraha
1 žlica margarina za kalup
Pjenasto
umutite meki margarin te postupno umiješajte smeđi šećer, vanilin šećer
i jaje. Ogulite banane i zdrobite ih vilicom. Kašu od banana umiješajte
u smjesu od margarina, šećera i jaja. Prosijte brašno s praškom za
pecivo. Dodajte sol i krupicu. Ovu mješavinu, naizmjence s mlijekom,
umijesite u smjesu margarina i banana. Na kraju dodajte orahe. Jednom
žlicom margarina premažite kalup za kruh, dužine 29 cm, i stavite
tijesto. Izravnajte mu površinu i pecite 45 minuta na 180 ˚C. Pečeni
slatki kruh izvadite iz kalupa, omotajte ga kuhinjskom krpom i ostavite
da se potpuno ohladi. Poslužite uz omiljeni pekmez ili med.
Sensa.hr



