
Sastojci:
240 g kuhanoga crvenog graha
1 crveni luk, vrlo tanko narezan
75 g nasjeckanih oraha
1 veća mrkva, očišćena i naribana
2 bjelanjka
malo soli
1 žličica kumina u prahu
1 žličica kajenskog papra
100 g krušnih mrvica
4 okrugla peciva sa sjemenkama za hamburger
Dodaci za hamburger – po želji:
crveni luk narezan na kolutiće
zelena salata
narezana rajčica
kečap
“majoneza” od gustog jogurta sa senfom
U
veću staklenu posudu vilicom izgnječite grah i dodajte mu luk, orahe,
mrkvu, bjelanjak, sol, kumin, kajenski papar i krušne mrvice. Rukama
oblikujte četiri hamburgera. Lim za pečenje tanko premažite maslacem i
složite na njega hamburgere. Pecite ih 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj
na 190 °C. Razrežite pecivo te ga lagano namažite “majonezom” koju ste
napravili dobro izmiksavši gusti jogurt i senf. Dodajte zelenu salatu,
hamburger, luk ili rajčicu. Poslužite hamburgere uz pečeni mladi
krumpir.
Sensa.hr



