
Nova zbirka recepata neupitnog kuma talijanske kuhinje Antonija Carluccija, u izdanju Profil Knjige,
podjednako je zanimljiva i početnicima i naprednim obožavateljima jedne
od najpopularnijih namirnica na svijetu, tjestenine.
Čak sedam
desetljeća Carluccio voli, mijesi, kuha i jede tjesteninu pa u novoj
knjizi prenosi recepte, savjete i tajne koje je strastveno skupljao 50
godina, sve kako bi čitateljima pomogao da na mnoge različite načine
stvore najpopularnije i najukusnije jelo na svijetu.
Potrebni sastojci:
350 g sušene tjestenine sedani
sol i papar, prema potrebi
za umak
40 ml maslinova ulja
luk, oguljen i narezan na tanke ploške
750 g konzerviranih zgnječenih rajčica u umaku
10 listova bosiljka
10 ml votke
50 ml slatkog vrhnja
125 g dimljenog lososa, narezanog na trake
Umjesto tjestenine sedani možete upotrijebiti rigatone ili veće pužiće.
Priprema
U velikoj tavi ugrijte ulje i pržite luk dok ne omekša, oko pet
minuta. Dodajte rajčice, bosiljak i votku pa kuhajte 15 – 20 minuta.
U međuvremenu stavite kuhati tjesteninu u mnogo uzavrele posoljene vode 10 – 12 minuta ili dok ne bude al dente. Ocijedite je.
U umak ulijte slatko vrhnje i dobro promiješajte s tjesteninom.
Podijelite na ugrijane tanjure i poslužite s trakama lososa na vrhu. Sir
nije potreban.



