
Okus kave, omiljenog napitka bez kojeg ljudi najčešće ne mogu
zamisliti početak dana, mogu poboljšati začini iz vaše kuhinje. Jedan od
njih je i cimet koji pomaže u stabilizaciji šećera u krvi.
Odlična je
zamjena za šećer čime se smanjuje kalorijska vrijednost samog napitka. U
šalicu vruće kave preporučuje se staviti dvije žličice mlijeka i jedna
do dvije žličice mljevenog cimeta.
Đumbir
Osim
cimeta i đumbir se odlično slaže s kavom, a ujedno pomaže u smirivanji
želučanih tegoba. U lonac stavite šest šalica vode, a kad voda zavrije
dodajte šest žličica kave, žličicu mljevenog đumbira, pola žličice
cimeta i žličicu korice naranče. To je dovoljno za šest šalica kave.
Ekstrakt vanilije
U
lonac stavite šest šalica voda, a kad voda zavrije dodajte 3/4 šalice
kave, 1/4 šalice šećera i dvije žličice ekstrakta vanilije. Promiješajte
i poslužite. Ova je mješavina dovoljna za šest šalica kave.



