
Nakon napornog radnog dana ništa vas neće bolje okrijepiti
od povrtne juhe, posebno ako je i brzo gotova pa se ne morate puno
mučiti.
Juhe su idealno jelo u bilo koje doba godine, a budući
da u zamrzivaču uvijek možete imati pripremljenog povrća i temeljca,
ovaj je recept idealan za jedno takvo okrepljujuće jelo.
Predloženi sastojci otprilike su dostatni za četvero ljudi, a računajte da će vam za pripremu trebati nešto više od pola sata.
Sastojci:
četvrtina šalice maslinovog ulja i par kapi za serviranje
1 velika glavica luka
sol i papar
2 češnja češnjaka, mljevena
8 šalice sjeckanog bilo kojeg smrznutog povrća, ako nemate svježeg
6 šalica pilećeg ili povrtnog temeljca
Priprema
U lonac stavite maslinovo ulje
pa nasjeckani luk i malo posolite. Pustite da se prži dvije do tri
minute pa dodajte češnjaka i pirjajte još toliko. Ne zaboravite
povremeno promiješati.
Za to vrijeme sortirajte povrće
prema duljini kuhanja jer znate i sami da se primjerice mrkva kuha
dulje od brokule. Nakon što su se luk i češnjak dovoljno pirjali,
ubacite povrće kako ste ga posložili i pomalo miješajte. Nakon što je
malo otpustilo, dodajte temeljac. Kuhajte na umjerenoj vatri dok povrće
ne bude kuhano, a zatim raspodijelite u tanjure i dodajte koju kap
maslinova ulja i sol ili papar po potrebi.
Ovaj brzi i jednostavni recept za How to Cook Everything Fast preporučio je chef Mark Bittman.



