
Želite li da vam salata bude ukusna i zdrava, naučite kako kombinirati namirnice i umake
Sve više ljudi počinje shvaćati da salata nije nužno prilog jelu nego da upravo ona može biti glavno jelo. Osim što je zdrava, salata je i ukusna, ali treba znati kako je pripremiti. Ključno je naučiti koje se namirnice slažu, a koje nikako ne idu zajedno. Ako to još uvijek ne znate, pomoći će vam savjeti koji se kriju u svetoj knjizi prehrane – The Flavor Bible.
Ako volite avokado, u salatu možete ubaciti i luk, orahe te slaninu jer se ove namirnice odlično slažu. Začinite ih limunovim sokom.
Želite li da glavni sastojak vaše salate bude pržena slanina, onda uz nju kombinirajte jaja, luk i rajčicu te balzamični ocat.
Volite ciklu? Uz nju idealno idu jabuke, kozji sir i jaja, a sve zaokružite hrenom i vrhnjem.
Ako želite salatu u kojoj je dominantna namirnica sir s plemenitom plijesni, dodajte još jabuke, celer te lješnjake, a sve zalijte mješavinom senfa i meda.
Preferirate li neki drugi sir blažeg okusa, njega pak kombinirajte s jabukama, prženom slaninom i orasima. Salatu zalijte mješavinom maslinova ulja, češnjaka i meda.
Želite li da glavni sastojak vaše salate bude piletina, dodajte joj malo plavog sira, gljiva i luka. Sve to prelijte mješavinom ružmarina, timijana i octa.
Za ljubitelje kozjega sira idealna salata sastoji se upravo od ove namirnice u kombinaciji s bademima, škampima, grožđem i vinskim octom.
A da salata od jaja ne bude dosadna, dodajte joj bademe, losos i mladi luk. Začinite senfom i octom.



