
Prije nego što vam predložimo nekoliko ideja na koje sve načine
poslužiti poširano jaje, evo jednog jednostavnog postupka kako ga
napraviti. Postoji više načina kako možete napraviti poširano jaje.
Slavni kuhar Jamie Oliver jednom je prilikom rekao da ga stavlja u vrećicu za zamrzavanje, zaveže je i nakon kuhanja jaje će sigurno ostati cijelo.
Prijedlog kulinarskih stručnjaka za Huffington Post još je
jednostavniji.
Jaje polako izlijte u šalicu, a u lonac stavite vodu
visine oko pet cm. Kada voda zavre, smanjite jačinu vatre i oprezno jaje
izlijte u lonac. Michael Ruhlman, autor knjige ‘Egg: A
Culinary Exploration of the World’s Most Versatile Ingredient’ kaže da
se vodi nikako ne smije dodati octa jer navodno sprečava odvajanje
bjelanjka. Smatra da ocat nije ni od kakve pomoći te uništava okus
jajeta.
Radije probajte jaje staviti u veliku žlicu ili kutlaču, savjetuje, pa
zatim spustite u vodu. Računajte da će jaje biti gotovo otprilike za tri
minute.
Poširano jaje ukusno je jer se žumanjak neodoljivo razlijeva
po toplome kruhu ili povrću koje ste pripremili, poput šparoga ili
špinata. Ljubitelji slanine sigurno neće zaboraviti prepržiti nekoliko
kriškica, a zaista možete kombinirati sve omiljene namirnice.



