Korisni recepti

Duet romba i sabljarke obogaćen školjkama i rakovima

Ljubitelji ribljih jela sigurno neće moći odoljeti ovom receptu koji kombinira sve predivne okuse morskih plodova.

Menijem pripremljenim za 110 osoba pred publikom Hrvatska nacionalna seniorska reprezentacija u čijem timu su i dva Falkensteinerova kuhara – najbolji kuhar u Hrvatskoj Tomislav Karamarko i Šime Vučetić, obojica kuhari u luksuznom zadarskom boutique hotelu Adriana, oduševila je žiri na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu – najvećem kulinarskom natjecanju na svijetu te osvojila srebrnu medalju.

Ako želite i sami isprobati jedno od jela kojima se Hrvatska predstavila na Svjetskom kulinarskom kupu, ne propustite isprobati ovaj recept.

Sastojci za 4 osobe:

romb svježi 1 kg

sabljarka svježa 0,4 kg

dagnje svježe 0,5 kg

škamp svježi 0,5 kg

maslinovo ulje 0,1 lit

sol

papar

1 jaje

vrhnje za kuhanje 0,1 lit

maslac 0,1 kg

svježi origano

celer

klice raznog povrća

1 žuti luk

1 ljubičasti luk

2 rajčice svježe

konjak

bijelo vino 0,1 lit

bob smrznuti 0,20 kg

prošek 0,1 lit

češnjak pola glavice

krumpir 0,50 kg

peršinov list

koncentrat rajčice

mladi špinat 0,15 kg

limunska trava

med

vinski ocat

1 naranča svježa

biljno ulje

kopriva mlada 0,5 kg

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest