
Ljubitelji ribljih jela sigurno neće moći odoljeti ovom receptu koji kombinira sve predivne okuse morskih plodova.
Menijem pripremljenim za 110 osoba pred publikom Hrvatska nacionalna seniorska reprezentacija u čijem timu su i dva Falkensteinerova kuhara – najbolji kuhar u Hrvatskoj Tomislav Karamarko i Šime Vučetić, obojica kuhari u luksuznom zadarskom boutique hotelu Adriana, oduševila je žiri na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu – najvećem kulinarskom natjecanju na svijetu te osvojila srebrnu medalju.
Ako želite i sami isprobati jedno od jela kojima se Hrvatska predstavila na Svjetskom kulinarskom kupu, ne propustite isprobati ovaj recept.
Sastojci za 4 osobe:
romb svježi 1 kg
sabljarka svježa 0,4 kg
dagnje svježe 0,5 kg
škamp svježi 0,5 kg
maslinovo ulje 0,1 lit
sol
papar
1 jaje
vrhnje za kuhanje 0,1 lit
maslac 0,1 kg
svježi origano
celer
klice raznog povrća
1 žuti luk
1 ljubičasti luk
2 rajčice svježe
konjak
bijelo vino 0,1 lit
bob smrznuti 0,20 kg
prošek 0,1 lit
češnjak pola glavice
krumpir 0,50 kg
peršinov list
koncentrat rajčice
mladi špinat 0,15 kg
limunska trava
med
vinski ocat
1 naranča svježa
biljno ulje
kopriva mlada 0,5 kg



