
Limuni
U pitanju je nešto između limuna, naranče ili mandarine i uglavnom je
slađe od običnog limuna. Poznat je i kao limun za kuhanje i vrlo
praktičan kad želite staviti manje šećera u jelo. Limuni su inače puni
antioksidanata, a jako su praktični jer Meyerovim limunima sezona
počinje u prosincu.
Masline
Teško da moramo previše pisati o kvalitetama maslina, ali reda radi ćemo
navesti njih nekoliko. Masline sadrže zdravu masnoću te niz
antioksidanata. Mogu se jesti same, no narezane na sitnije dijelove
dodaju svoju dimenziju svakoj hrani.
Kupus
Kupus je jedna od najzdravijih vrsta hrane na svijetu. Ima ulogu u
smanjivanju šanse da obolite od raka, a pun je vitamina K i C. Kupus je
također dobar za probavu i kosti.
Avokado
U svijetu zdrave masnoće avokado je kralj. Svatko tko želi skinuti višak kilograma trebao bi se okrenuti avokadu, no tu njegove kvalitete ne staju. Avokado je odličan za srce i šećer u krvi.
Krastavac
Krastavac je gotovo uvijek u sjeni drugog povrća, no ima vrlo slične
spojeve te je pun vitamina A, B, C, D i E. Možete zamijeniti krekere
krastavcima i jednostavno ih umakati u neki umak i tako jesti.
Slanutak
Ako vam nedostaje vlaknaste hrane, slanutak ima u sebi mnoštvo vitamina i
minerala, pomaže pri problemima s probavom te brže daje osjećaj
sitosti. Slanutak je također odličan izvor željeza i proteina.
Sirovo miješano orašasto voće
Orašasto voće puno je zdrave masnoće, ima proteina, a k tomu sadrži neke
važne minerale. Možete ga pomiješati sa salatom, staviti u jogurt ili
usitniti i dodati u shake za odličan okus. Najbolje je
pomiješati što više raznih vrsta jer svako orašasto voće ima svoje
posebnosti kad su u pitanju vitamini i minerali.
Slani inćuni
Riba i omega-3 masnoće praktički su sinonimi u svijetu zdrave prehrane,
no umjesto da trošite novac na lososa, počastite se inćunima koji imaju
gotovo najveću koncentraciju zdravih spojeva. Inćuni također imaju u
sebi vrlo malo žive, a puni su proteina i kalcija te nemaju onoliko
intenzivan okus kao sardine.
Soja
Soja se uglavnom jede bez korice u kojoj se nalazi, no mlada zelena soja
ne pada teško na želudac, puna je proteina i hranjivih tvari. Može se
jesti u salati, pržena na naglo ili jednostavno dodati drugoj hrani zbog
svog bogatog okusa.



