Pet namirnica koje su zdravije kuhane: Gljive, rajčice, špinat

Iako se sve češće promovira trend sirove hrane ili pak minimalnog
kuhanja namirnica kako bi se iz njih izvuklo što više nutrijenata,
ponekad je slučaj zapravo obrnut te je namirnicu potrebno skuhati kako
bi postala zdravija.

Prema nutricionistima, to se događa jer toplina
prilikom kuhanja izaziva razbijanje vlakana te oslobađanje više vitamina
i minerala koje tijelo može apsorbirati, piše Daily Mail.


U top pet namirnica koje je znatno bolje jesti kuhane spadaju šparoge,
mrkve, rajčice, gljive i špinat – objašnjava nutricionistica Mel Wakeman
sa Sveučilišta Birmingham.

Ipak, naglašava kako se povrće treba skuhati, ali ne i raskuhati, jer se tako pak gube svi nutrijenti.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest